Делл патентира 2-у-1 Виндовс 10 уређај са склопивим екраном и кућиштем

 Сурфаце Андромеда

Харијев концепт

Недавно објављени патент сугерише да је у припреми склопиви таблет рачунар Делл бренда. Тренд склопивих рачунарских уређаја је несумњиво у порасту јер водећи произвођачи технологије, укључујући Мицрософт, Самсунг, Ксиаоми и Хуавеи, наводно планирају да ове године објаве своје склопиве уређаје.

Према новом патентном захтеву, Делл такође ради на сопственом склопивом уређају са два екрана који би могао да покреће Виндовс 10.Први пут коју смо приметили, Делл је у јуну 2017. поднео пријаву за патент под називом „Флексибилни систем за руковање информацијама са приказом спољне шарке“ у јуну 2017. објавио УСПТО дана 25.09.2018.

Апликација за патент коју је објавила Канцеларија за патенте и жигове САД открива Делл-ов 2-у-1 уређај који има спољну структуру шарки и преклопни екран.

 Склопиви Делл уређај

Слика љубазношћу: УСПТО

У патентној пријави је објашњен рачунарски уређај који се састоји од првог и другог дела кућишта, шарке која спаја два дела. Шарка има више елемената везе који су ротационо спојени заједно. Елементи могу да ротирају спојене елементе и одржавају лица елемента везе унутар суседних шупљина елемента везе тако да не постоје празнине између елемената везе.

Чини се да се дијаграми односе на склопиви таблет који би радио као 2-у-1 уређај када је расклопљен, а не као мобилни рачунарски уређај величине паметног телефона. На цртежу који је уметнут испод, може се видети да је уређај величине лаптопа пресавијен у мали таблет, а приметна је и спољашња површина шарке.  Делл патент склопиви

Слика љубазношћу: УСПТОАн систем за руковање информацијама који има ротационо спојене делове кућишта подржава флексибилни екран распоређен преко делова кућишта са структуром шарки која управља флексибилним радијусом кривине екрана у пресавијеној конфигурацији. Шарка укључује више шарки које имају лучно лице, унутрашњост шупљине лука и носаче који се спајају са спојним елементима шарке. Носачи поравнавају осовину ротације спојног елемента шарке ван шупљине како би помогли у одржавању елемената шарке без празнина током ротације делова кућишта система за руковање информацијама. Спојни елемент шарке интегрише тарне плоче постављене нормално у односу на ос ротације како би се створио обртни момент за управљање ротационим кретањем кућишта, објашњава Делл.

Слика љубазношћу: УСПТО

Према цртежима патента, Деллов склопиви уређај изгледа као таблет 2-у-1 са функционалношћу попут рачунара.

Вреди напоменути да пријава патента не значи нужно да ће производ стићи на тржиште, али је могуће да би се Делл ускоро могао придружити тренду склопивих уређаја.

Популар Постс