Делл-ов патент открива како ће уређај са два екрана одредити његов изглед

 Површински концепт Андромеде

Раније овог месеца, патент компаније Делл открио је да произвођач рачунара такође планира да лансира уређај са два екрана. Данас смо открили нови патент компаније Делл који објашњава како ће уређај прилагодити свој фактор форме и изглед оперативног система у различитим условима.

Први пут који смо приметили, патент под називом „Конфигурисање више екрана рачунарског уређаја да би имали сличан изглед“ поднео је Делл у новембру 2017. објавио УСПТО дана 12.02.2019.

Дел каже да је проналазак описан у пријави за патент за рачунарски уређај са два екрана повезана заједно помоћу шарке. Уређај са два екрана пружа уочени изглед (нпр. у смислу баланса боја) међу више уређаја за приказ уређаја. Делл патент

Слика љубазношћу: УСПТО

У пријави за патент, Дел објашњава да ће оперативни систем, који ће напајати уређај, омогућити да се конфигурише као један проширени уређај за приказ. На пример, када је уређај у режиму проширеног приказа (фактор расклопљеног облика), садржај (апликација, филм, видео) ће бити приказан на оба уређаја истовремено.

Делл је свестан проблема са којима се може суочити уређај са два екрана. На пример, садржај када се приказује на оба уређаја може изгледати неповезано ако се перципиране боје приказане на једном уређају за приказ разликују од перципираних боја које приказује најмање један од других уређаја за приказ.

 Делл патент за двоструки екран

Слика љубазношћу: УСПТО

Патент који је поднео Делл описује различите методе за решавање проблема уређаја са два екрана.

У неким примерима, рачунарски уређај укључује први уређај за приказ повезан са другим уређајем за приказ помоћу шарки. Након што утврди да је рачунарски уређај премештен из прве оријентације у другу оријентацију, рачунарски уређај може да прима податке о амбијенталном светлу од сензора амбијенталног светла повезаних са првим и другим уређајем за приказ, податке о температури од температурних сензора повезаних са првим и другим уређај за приказ и податке о боји са сензора боја повезаних са првим и другим уређајем за приказ. Након што утврди да се напајање прима из спољног извора напајања или да корисник преферира да уређаји за приказ могу бити усклађени у боји, рачунарски уређај може извршити једно или више подешавања боје на основу података о амбијенталном светлу, података о температури и података о боји , чиме се смањује разлика у перципираној боји између првог уређаја за приказ и другог уређаја за приказ, објашњава Делл.

Популар Постс