Цурење Виндовс 10 открива предстојеће и отказане функције

  Функције оперативног система Виндовс 10 су процуриле

Са издавањем оперативног система Виндовс 10, Мицрософт је успоставио модеран интерфејс за подешавања како би помогао корисницима да прилагоде подразумевану конфигурацију. Генерално, интерфејс апликације Подешавања је адекватан за потребе већине корисника и Мицрософт сада планира да замену контролне табле учини још бољом.

У новим верзијама за преглед, Мицрософт експериментише са новом функцијом под називом „Препоруке за чишћење корисника“. Ово се може наћи у поставкама складиштења и у основи омогућава корисницима да пронађу непотребне или некоришћене датотеке.

Исто тако, Мицрософт такође доноси функцију „Архивирај апликације“ у апликацију Подешавања. Ово је први пут примећено у верзијама за преглед раније ове године, али је опција уклоњена из неких разлога и Виндовс 10 Буилд 21277 ју је коначно поново поставио.Као што име каже, ова функција ће аутоматски уклонити и избрисати апликације док чувате датотеке и подешавања у облаку. Функција архивирања апликација ће радити за апликације доступне само у Мицрософт Сторе-у, а Виндовс 10 ће аутоматски преузети и инсталирати архивиране апликације када то желите.

Монитор батерије

Апликација Виндовс 10 Сеттингс коначно добија нови монитор батерије са потпуним информацијама о вашој активности на екрану и још много тога.

  Виндовс 10 Коришћење батерије

Као што можете видети на горњој слици екрана, Виндовс 10 ће такође добити подршку за графиконе потрошње батерије за ваше активности у последња 24 сата или 7 дана

Подешавања траке задатака

Мицрософт експериментише са побољшане поставке прилагођавања траке задатака . Као део следећег ажурирања, Мицрософт ће преместити неке опције из контекстног менија траке задатака (мени десним кликом) у главну апликацију Подешавања.

  Трака задатака

Различите важне опције (Приказ задатака и поље за претрагу) ће се померити из контекстног менија у Подешавања. Ово ће поједноставити искуство, али ће такође спречити кориснике да прилагоде траку задатака на неактивираној Виндовс 10 машини.

Закључавање екрана

Подразумевани закључани екран оперативног система Виндовс 10 добија нову функцију која ће користити акцелерометар на вашем уређају за ротирање позадине.

Виндовс сетови (отказано)

У најновијим верзијама за преглед, поново су примећене референце на функцију Виндовс Сетс. Ово није први пут да видимо такве референце и опет сугерише да би сетови и даље могли постати стварност.

  Виндовс сетови

За оне који нису свесни, Виндовс Сетс је интерфејс заснован на картицама за прозоре апликација и претходно је тестиран са Виндовс Инсајдерима 2018. Функција Сетс је требало да омогући корисницима да групишу одређене апликације и крећу се између њих у истом прозору и додају картице у Филе Екплорер

Мицрософт је првобитно рекао да ће се ова функција вратити у будућности, али су гласине сугерисале да је идеја одбачена.

Виндовс временска линија (отказано)

Мицрософт је такође планирао да покрене функцију под називом „Временска линија са локацијом“. Ово је могло да омогући Виндовс 10 да користи услугу Цортана на рачунару и телефону за приказ детаља о локацији са оним што је на вашим временским линијама.

  Временска линија са локацијом

Пошто је апликација Цортана укинута на Андроиду и Временска линија је уклоњена из Мицрософт Лаунцхер-а , вероватно је да Виндовс 10 Тимелине неће добити подршку за локације на више платформи.

Популар Постс