Цурење Виндовс 10 наговештава уклањање старог Мицрософт Едге-а

 Мицрософт Едге за Виндовс 10

Виндовс 10 верзија 20Х2 или новија инсталирају нови Мицрософт Едге на радне површине корисника – желели они то или не. Међутим, застарели или стари Мицрософт Едге је и даље укључен у оперативни систем, што значи да Виндовс 10 долази са три различита унапред инсталирана претраживача – Интернет Екплорер, стари Едге и нови Едге.

У новом језичком пакету који је објављен за верзије прегледа Виндовс 10 21Х2, чини се да је Мицрософт одустао од подршке за стари Едге претраживач. Изгледа да је овај потез део планова компаније да уклони Мицрософт Едге Легаци када ажурирање за јесен 2021. буде објављено касније ове године.

Имајте на уму да је стари Едге још увек укључен у верзије за преглед, али цурење сугерише да Мицрософт покушава да обједини искуство прегледања веба на Виндовс-у. У неком тренутку, корисници неће моћи да приступе старом Мицрософт Едге-у. Олд Едге

Као што смо горе поменули, Виндовс 10 сада долази са најновијом верзијом Мицрософт Едге-а и кориснички подаци из старијих верзија претраживача се преносе током првог искуства подешавања.

Произвођач Виндовс-а је већ потврдио да ће оригинални Едге претраживач престати да буде подржан у марту и корисници су подстакнути да користе нову верзију Мицрософт Едге-а, која је заснована на Цхромиум-у са фокусом на безбедност и перформансе.

Међутим, интеграција „ЕдгеХТМЛ“ мотора у Виндовс и неке друге услуге везане за Едге неће ускоро бити уклоњене.

Интернет Екплорер гризе прашину у августу

Мицрософт такође планира да застари претраживач Интернет Екплорер резањем више функција. Према плану пута, Мицрософт 365 услуге и онлајн апликације више неће подржавати Интернет Екплорер 11.

Другим речима, ако покушате да приступите тим услугама у Интернет Екплорер-у, бићете преусмерени на Цхромиум Едге. И даље можете да управљате својим Мицрософт налогом помоћу Интернет Екплорер-а, али многе функције ће бити недоступне.

У ствари, Мицрософт већ преусмерава кориснике Интернет Екплорер-а на Цхромиум Едге када покушавају да приступе популарним веб локацијама, као што су ИоуТубе или Диснеи.

Популар Постс