Цурење сугерише да је Мицрософт раније имао велике планове за Гроове Мусиц на Виндовс 10

 Гроове музика на Виндовс 10 Мобиле

Пре неког времена Мицрософт је ребрендирао Ксбок Мусиц у Гроове Мусиц и компанија се надала да ће музички сервис постати релевантнији за потрошаче. Гроове се увек осећао као нешто чега потрошачи нису били свесни, а Мицрософт је прошле године коначно повукао услугу Гроове Мусиц.

Чини се да је софтверски гигант некада имао велике планове за укинути музички сервис. Извештај сугерише да је Мицрософт радио на Гроове Мусиц Сессион-у још 2016. године, што је могло да омогући корисницима да креирају сесију налик ДЈ-у.

 Гроове музика на Виндовс 10Функција сесије попут ДЈ-а у Гроове Мусиц требало је да се покрене и на рачунарима и телефонима са оперативним системом Виндовс 10. Сесија попут ДЈ-а могла је омогућити корисницима да креирају радио станицу, креирају сопствену приватну радио сесију и деле музику са својим пријатељима.

Мицрософт је такође радио на функцији званој радио-чет, која је могла да омогући корисницима да учествују у радио сесији како би међусобно комуницирали. У соби за ћаскање, Мицрософт је могао да дозволи корисницима да слушају музику, деле емоције заједно, као и да дају повратне информације о нумерама.

Иако Мицрософт још увек подржава Гроове Мусиц као музичку апликацију за Виндовс 10, компанија је одустала од свих великих планова.

Мицрософт је укинуо Гроове Мусиц на свим платформама

Мицрософт је прошле године укинуо услугу Гроове Мусиц, и иако још увек можете да користите апликацију као музички плејер на Виндовс 10, Гроове Мусиц иОС и Андроид апликације ће потпуно престати да раде 1. децембра 2018 .

Мицрософт се такође удружио са Спотифи-ом како би претплатницима Гроове Мусиц олакшао да пребаце своје листе песама на ривалски сервис за стриминг музике.

Мицрософт више не развија ниједну нову музичку услугу за Виндовс 10, а сада би требало да преузмете алтернативе као што је Спотифи.

Популар Постс