Цурење потврђује да би Виндовс 10Кс могао доћи на традиционалне лаптопове

 Виндовс 10Кс рендер

2. октобра 2019., Мицрософт је најавио „Виндовс 10Кс“, нову верзију оперативног система Виндовс 10 дизајнирану посебно за склопиве уређаје, као што је Интел-ов Сурфаце Нео и Леново ТхинкФолд Кс1.

Очекује се да ће Виндовс 10Кс бити лансиран за уређаје са двоструким екраном и склопивим уређајима у јесен 2020. године, али гласине сугеришу да ће ОС на крају стићи и са традиционалним факторима форме.

Према Мицрософтовом документу подршке који је процурио, Виндовс 10Кс се припрема и за уређаје на преклоп и за склопиве уређаје.Чини се да Мицрософт ради на значајним побољшањима за траку задатака на Виндовс 10Кс. Фирма жели да главни исти основни модел има низ „полуга“, а трака задатака ће бити прилагодљива. Другим речима, трака задатака ће прилагодити свој кориснички интерфејс и искуство у зависности од типа уређаја и облика који користите.

На пример, имаћете лево поравнату траку задатака ако користите лаптоп, али трака задатака ће имати центриране иконе на склопивим уређајима. Полуге ће поједноставити Виндовс 10Кс искуство на преклопним и склопивим уређајима:

  • Центриран у односу на лево поравнат садржај траке задатака
  • Број пинова
  • Број недавних
  • Редослед недавних (скораност наспрам обрнуте недавности)
  • Разделник наспрам нема разделника
  • Икона Приказ задатака крајње десно у односу на Старт

 Модел траке задатака за Виндовс 10Кс

Процурели снимци екрана укључени у документ такође откривају да Мицрософт планира да позове Старт мени као „Покретач“ на Виндовс 10Кс. Покретач је дубоко интегрисан са Виндовс претрагом, веб претрагом, апликацијама, као и датотекама у локалном складишту. Такође ће доћи са пречицама које ће корисницима помоћи да брзо започну и наставе задатке.

 Виндовс 10Кс покретач

Одељак Моје апликације и веб локације ће имати све наведене апликације и веб локације, а ви ћете моћи да прилагодите листу апликација тако да одговара вашим потребама и преференцијама. На крају, Лаунцхер садржи одељак Препоручени садржај који ће приказати често коришћене апликације, датотеке и веб локације.

Са редизајнираним искуством менија Старт Виндовс 10Кс, Мицрософт има за циљ да побољша продуктивност и одржи ток корисничког интерфејса који је брз и лак.

Ово цурење је можда пружило основне детаље о оперативном систему Виндовс 10Кс, али не знамо да ли ће постојећи уређаји икада добити Виндовс 10Кс као надоградњу софтвера и које врсте шкољки на преклоп ће подржавати ОС.

Иако Виндовс 10Кс можда неће стићи на постојеће уређаје, можда ћемо и даље видети значајна побољшања корисничког интерфејса за традиционални Виндовс 10 ОС у наредним месецима и годинама.

Популар Постс