Цурење открива да би Виндовс 10 могао да доживи велику промену надоградње следеће године

 Виндовс 10 развој

Према изворима, Мицрософт разматра опције да пређе на једно ажурирање функције годишње за Виндовс 10 како би убрзао развој Виндовс 10Кс.

Мицрософт већ јесте завршио и објавио Виндовс 10 верзију 2004 , прва овогодишња надоградња функција. Следеће је Виндовс 10 верзија 20Х2 , за коју се каже да је мања исправка по величини, али ће доћи са неким финим побољшањима, укључујући нови мени Старт и друга подешавања.

Прошле године, Мицрософт је прешао на главни и мањи ритам за Виндовс 10, а јесење ажурирање је претворено у издање слично сервисном пакету како би се фокусирало на исправке грешака и побољшања перформанси.Мицрософт је потврдио да ће поновити прошлогодишњи главни и мањи ритам за надоградње функција Виндовс 10 2020.

Тренутно, ажурирања функција оперативног система Виндовс 10 излазе на пролеће и на јесен. Прво ажурирање ове године излази између априла и маја, док друго ажурирање излази између октобра и новембра.

Мицрософтов план за прелазак на једно ажурирање функције годишње за Виндовс 10 ће ослободити инжењере да раде на Виндовс 10Кс, први лагани ОС за јефтин хардвер .

 Виндовс 10Кс десктоп

Ова промена у распореду ажурирања функција такође би требало да омогући Мицрософт-у да припреми нови оперативни систем за хардвер са два екрана 2022. године.

Једна теорија је да Виндовс 10 можда неће добити ажурирање функција за прву половину 2021. Као резултат тога, нови Старт мени и неколико других функција које су биле заказане за Виндовс 10 21Х1 пребачене су у овогодишње јесење ажурирање.

Са Буилд 19042.421 за Виндовс 10 верзију 20Х2, Мицрософт је већ представио низ нових побољшања корисничког искуства, укључујући Интеграција ивице у Алт-Таб , нови мени Старт, побољшања траке задатака и неколико исправки грешака.

 Живе плочице менија Старт

Сва ова побољшања такође сугеришу да Мицрософт додаје неке од функција из ажурирања за Виндовс 10 21Х1 јер ОС можда неће добити ажурирање за прву половину 2021.

Као део новог распореда, Мицрософт ће покренути Виндовс 10Кс у пролеће 2021. године, а јесење ажурирање за 2021. постаје главно ажурирање функција за Виндовс 10.

Спуштање ритма надоградње главне и мале за једно издање годишње била би велика промена и такође би могло да учини Виндовс 10 мање грешком. У овом тренутку, овај извештај је заснован на анонимном савету и требало би га узети са резервом како би Мицрософтов распоред могао поново променити убудуће.

Ако се Мицрософт држи мапе пута о којој се прича, Мицрософтов нови распоред ажурирања могао би изгледати отприлике овако:

  • Виндовс 10 верзија 20Х2 са новим Старт менијем и другим подешавањима у октобру/новембру 2020.
  • Виндовс 10Кс за нове уређаје сличне Цхромебоок-у у пролеће 2021. Виндовс 10Кс се неће покренути као ажурирање за постојећи или традиционални хардвер.
  • Виндовс 10 верзија 21Х1/21Х2 у октобру/новембру 2021.

Распоред појединачних ажурирања о коме се причало има смисла за кориснике на дужи рок и коначно би могао да учини ажурирање функција мање грешкама.

Популар Постс