Цортана вас више неће нервирати када очистите инсталацију ажурирања за Виндовс 10

 Цортана на Виндовс 10

Свака ревизија Виндовс 10 мало преуређује функције. У ажурирању за октобар 2018. или старијем, ако извршите нову инсталацију или купите нови рачунар, дочекаће вас Оут оф Бок Екпериенце (ООБЕ) који покреће Мицрософтов дигитални асистент Цортана.

ООБЕ екран оперативног система Виндовс 10 користи Цортану да вам помогне да извршите низ задатака пре него што будете могли да користите рачунар. На пример, можете се пријавити на свој Мицрософт налог, повезати се на бежичну мрежу, прилагодити подешавања приватности, променити регион, језик и друга подешавања.

Страница приватности на екрану ООБЕ је прилично корисна јер олакшава корисницима који желе више контроле над врстом информација које деле са компанијом и инсталираним услугама или апликацијама.Цортана је подразумевано омогућена на ООБЕ екрану и требало би да помогне корисницима да прођу кроз ново искуство подешавања и да објасне сваки корак својим гласом.

Цортана, ООБЕ и Виндовс 10 19Х1

 Цортана

У оперативном систему Виндовс 10 19Х1, Цортана глас-овер ће подразумевано бити онемогућен у издањима Про, Ентерприсе и Едуцатион, али вам је и даље дозвољено да покренете Наратор у било ком тренутку једноставним

На основу повратних информација, ако очистите инсталацију Про, Ентерприсе или Едуцатион издања оперативног система Виндовс, Цортана глас-овер ће подразумевано бити онемогућен. Корисници читача екрана и даље могу изабрати да покрену Наратор у било ком тренутку притиском на ВИН + Цтрл + Ентер, објашњава Мицрософт.

Ако изаберете чисту инсталацију оперативног система Виндовс 10 19Х1 или почнете од новог, Цортана не би почела да говори на екрану ООБЕ. Међутим, можете ручно приступити Наратору у било ком тренутку и водити се кроз процес подешавања.

Популар Постс