Чини се да рад на Цхромиум-у за Виндовс 10 на АРМ-у напредује

 Тамни режим у Гоогле Цхроме-у

Прошле године су различити извештаји потврдили да Цхромиум долази на Виндовс 10 на АРМ-у и да ће претраживач отвореног кода ускоро радити на АРМ-у. Гоогле Цхроме је такође заснован на Цхромиум-у, али није познато да ли и када Гоогле планира да доведе свој веб претраживач на Виндовс 10 на АРМ-у.

Данас смо приметили различите обавезе Мицрософт инжењера и Цхромиум програмера који изгледа сугеришу да ће веб претраживач отвореног кода радити нативно на АРМ-у раније него што се очекивало јер посао полако напредује.

Тхе први Цхромиум пост се зове „Додај подршку за Виндовс у буилд/симлинк.пи“. У посту се каже да Виндовс 10 на АРМ-у долази са потребом да се преведе претраживач за њега и да ће Цхромиум сада користити симболичне везе из циљног излазног директоријума до излазног директоријума хоста да би се то догодило.Ова промена додаје функционалност симбола без ескалације за Виндовс скрипти која имплементира повезивање симбола у Цхромиум верзији. Највеће упозорење овој подршци је да су датотеке чврсто повезане, тако да сваки пут када се циљ симболичне везе избрише и замени без поновног креирања симболичне везе, чврсте везе ће бити застареле. Ово је прихватљиво јер систем израде Цхромиум-а увек поново прави везе када се оригинал промени, открива се у посту.

Тхе други Цхромиум пост има за циљ „.еке“ суфикс за циљ симболичне везе имагедифф“. У посту се каже да је верзија за Виндовс ревидирана тако да подржава унакрсну компилацију и повезивање симбола, али постоји потреба да се у скрипти симболичне везе обезбеди исправан назив датотеке „.еке“.

Сада када Виндовс има унакрсну компилацију и повезивање симбола, циљеви са прилагођеним именовањем излаза морају да обезбеде исправан назив датотеке „.еке“ скрипти симболичне везе, открива се у посту.

Такође је вредно напоменути да оба Цхромиум поста имају приписивање Мицрософт инжењера и Цхромиум програмера. Као што можете видети на снимку екрана који је уграђен у наставку, Мицрософтов инжењер је дао различите доприносе пројекту Цхромиум фор АРМ.

 Цхромиум АРМ

Ово сугерише да Мицрософт инжењери активно раде са Цхромиум програмерима како би донели верзију Цхроме-а која може да ради на Виндовс-у на АРМ-у.

Изворна АРМ верзија Цхроме-а за Виндовс 10 би имала много смисла за Куалцомм и Мицрософт. Ако Мицрософт попусти правила Виндовс Сторе-а, изворна Цхроме подршка за Виндовс на АРМ-у ускоро би се могла наћи у Виндовс Сторе-у.

Популар Постс