Цхромиум Мицрософт Едге ће добити нове ПДФ функције

 Мицрософт Едге на Виндовс 10

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт-ов реновирани Едге претраживач, који је заснован на истом Цхромиум коду који покреће Гоогле Цхроме, добија неколико нових ПДФ функција. Класични Мицрософт Едге корисници су описали као најбољи ПДФ клијент на Виндовс-у, а такође је и подразумевани ПДФ читач.

Поред Флуент Десигн-а и других функција, напредне ПДФ могућности такође недостају у Цхромиум Едге-у. То не значи нужно да компанија одустаје од креирања ПДФ функција за свој претраживач.Мицрософт Едге је недавно добио подршку за „Хигхлигхт моде“, који вам омогућава да истакнете важне тачке у ПДФ-у директним одабиром текстова. Не морате да кликнете на дугме за истицање када уђете у режим истицања у Мицрософт Едге-у.

Мицрософт Едге је спреман да добије још више ПДФ функција, укључујући искуство глатког померања класичног Едге-а. Поред тога, моћи ћете да приступите Садржају (Индексу) романа или књига заснованих на ПДФ-у и да се крећете кроз причу користећи поглавља.

Ево листе свих предстојећих ПДФ функција за Мицрософт Едге:

  • Функција текстуалних белешки ће вам омогућити да додате своје белешке у текст у ПДФ датотекама.
  • Следеће ажурирање ће такође додати подршку за „Заштићене ПДФ датотеке“ и додати ниво безбедности вашим документима. Ова функција ограничава приступ документима корисницима који имају одређене дозволе као што су преглед, копирање или коментарисање.
  • Ускоро ћете моћи да видите ознаке заштићених датотека.
  • Додаје подршку за МИП заштићене датотеке.
  • Приступачност: Подршка за попуњавање ПДФ образаца помоћу читача екрана, а такође можете да користите режим карата за навигацију кроз ПДФ документе.

Ова побољшања су додатак постојећим могућностима као што су тамни режим, форме и друге.

Мицрософт Едге распоред издања

Недавно је Мицрософт поделио мало више јасноће о томе како планира да ажурира Едге претраживач у наредним месецима.

 Мицрософт Едге распоред издања

Према план , следеће велико издање је Едге 85 и требало би да се појави на бета каналу следеће године. Исто тако, следеће стабилно ажурирање за Едге ће вероватно слетети у последњој недељи августа осим ако се не пријави велика блокада на путу.

Популар Постс