Цхромиум Едге за Виндовс 10: Нове функције које можете очекивати

  Едге претраживач

Мицрософт је мигрирао свој Едге претраживач на Цхромиум, основну платформу коју користе Цхроме и неки други претраживачи. Тренутно је Мицрософт веома фокусиран на основе и нове функције недостају.

Мицрософт ради на бројним функцијама за свој претраживач. На пример, софтверски гигант разматра могућност да врати Цортана интеграцију и многе друге класичне Едге функције.

У Реддит теми, Мицрософт је истакао своје будуће планове за Едге претраживач на Виндовс 10 и другим платформама. У истој дискусији, Мицрософт је потврдио Интернет Екплорер неће бити уклоњен из ОС-а а такође је поновила своју жељу да гради Едге претраживач за Линук десктоп .Листа за читање, Цортана и друге класичне Едге функције

  Цортана у Едге

Мицрософт је већ додао режим читања у Цхромиум Едге и изгледа да компанија такође ради на интеграцији Цортане.

Оригинални Едге или класични Едге долази са Цортана интеграцијом која омогућава корисницима да шаљу упите за претрагу, постављају питања и још много тога без потребе да напуштају прегледач. Цортана се налази на бочној траци унутар самог претраживача и може да прикаже веб резултате или дефиниције са Бинг-а.

Ова функција недостаје у новом Едге-у, али би могла да стигне у будућности према коментару Мицрософт-овог Едге инжењерског тима.

У процесу смо додавања листе за читање, интеграције са Цортаном и многих других Едге функција које познајете и волите. За више детаља, препоручио бих да погледате нашу сесију из Буилд-а где о овој теми разговарамо у много више, Мицрософт речено је у објави .

Мицрософт такође планира да представи друге узбудљиве функције које тренутно имамо у старом Едге-у.

Флуент Десигн

  Флуент Десигн ин Едге

За разлику од старог Едге-а, новом Цхромиум претраживачу недостају елементи Флуент Десигн и користи заобљене углове да побољша свој изглед.

Мицрософт Едге тим блиско сарађује са Флуент Десигн тимом и ускоро ћете можда приметити више Флуент компоненти у прегледачу.

Волимо Флуент и блиско сарађујемо са Флуент тимом. Укључујемо све више и више Флуент компоненти док развијамо изглед и осећај претраживача, компаније рекао .

Веб белешке

  Веб белешке у Едге-у

Мицрософт Цхромиум Едге такође нема веб белешке, функцију која је била корисна корисницима са Сурфаце и сличним 2-у-1 уређајима.

Чини се да ће веб белешке на крају стићи на новом Едге-у, али Мицрософт још увек није поделио ЕТА.

Знамо да корисници извлаче велику вредност из функције Нотес, али такође знамо да наша тренутна имплементација можда није право решење. Радимо на томе и спроводимо истраживање корисника како бисмо испоручили имплементацију која се бави незадовољеним потребама корисника, рекао је Мицрософт.

Побољшања уноса додиром

Мицрософтов класични Едге је увек боље управљао уносима додиром од Цхроме-а или других претраживача, али ова побољшања недостају у новом Едге-у.

На срећу, Мицрософт такође планира да побољша контроле уноса додиром у новим Едге и Цхромиум-у.

Радимо на побољшању контрола уноса додиром у новом Едге-у и, још боље, доприносимо тим променама узводно у корист свих претраживача заснованих на Цхромиум-у, приметио је Мицрософт у другом Реддит посту.

Збирке

  Колекције у Едге

Мицрософт је поново потврдио да ће Едге добити колекције, нову функцију која је дизајнирана да организује и чува информације на које наиђемо док претражујемо веб странице.

Боље скроловање, подршка за стриминг платформе

Мицрософт је још једном поновио да ради на вишеструким побољшања померања за целу Цхромиум платформу .

Мицрософт каже да су Виндовс инжењери потрошили доста времена да оптимизују класични Едге за глатко померање (функција која недостаје у Цхромиум претраживачима).

Мицрософт сарађује са Цхромиум Едге-ом да би разумео тренутну структуру померања у Цхромиум-у. Компанија има планове да уведе глатку тачпед, додир, точкић миша, померање трака за померање у Цхромиум-у.

На питање о подршци за 1080п Нетфлик стриминг, Едге инжењер је открио да претраживач подржава и Мицрософт ПлаиРеади и Гоогле Видевине ДРМ системе.

Са ПлаиРеади-јем, Едге је једина хардверски подржана заштита садржаја доступна у било ком претраживачу на Виндовс-у која пружаоцима садржаја пружа самопоуздање које им је потребно да испоруче 4К премиум и 1080п садржај, написао је инжењер.

Популар Постс