Цхроме-ови ПВА-ови који подржавају значке обавештења на Виндовс 10

 Гоогле Цхроме на Виндовс 10

После усвајање мрачног режима , спровођење ан рану верзију прегледа картице , Гоогле сада ради на новој функцији која ће дати изворни осећај прогресивним веб апликацијама заснованим на Цхроме-у.

Ново ажурирање Цхроме 73 бета долази са експерименталном функцијом Значке за прогресивне веб апликације инсталиране преко Цхроме претраживача. Ако инсталирате ПВА преко Цхроме-а и закачите веб апликације на траку задатака, закачени ПВА, као што је Твиттер, ће приказати значку за непрочитане поруке или обавештења.

Интерфејс значке варира у зависности од оперативног система. На пример, корисници оперативног система Виндовс 10 ће видети да је приказан број за непрочитане поруке. ПВА значке

Слика љубазношћу: Гоогле

Према Гоогле-ов документ , АПИ за беџинг је нова АПИ платформа која омогућава инсталираним веб апликацијама да прикажу значку. Значка олакшава корисницима да буду обавештени о новој активности која захтева пажњу.

Значке се ажурирају много чешће од обавештења и лаке су за коришћење и не захтевају посебну дозволу за њихово коришћење. Нови АПИ за значке се тренутно тестира са бета корисницима и Гоогле није најавио ниједну процену времена када ће ова функција бити пуштена јавности.

Бржа инсталација ПВА у Цхроме-у

Према а ново урезивање Цхромиум-а које смо приметили, Гоогле такође планира да дода опцију у Омнибокс (адресна трака) која ће омогућити корисницима да брзо инсталирају ПВА.

Додај дугме за инсталацију за омнибокс за ПВА локације. Овај ЦЛ додаје ознаку функције за ново дугме за инсталацију омнибокса за ПВА, пише урезивање.

 Цхроме ПВА

Гоогле је већ додао заставицу за Цхроме Цанари, али тренутно не ради и такође није познато када ће ова функција бити додата главној верзији Цхроме-а.

Мултимедијални тастери

Цхроме 73 бета ажурирање такође долази са подршком за мултимедијалне тастере тастатуре на Виндовс 10. Корисници Цхроме-а ће ускоро бити могу да користе своју тастатуру за паузирање или наставак нумере .

Корисници тренутно не могу да паузирају или наставе ИоуТубе видео у Цхроме-у када се притисну мултимедијални тастери на тастатури. Ово ће се променити са издавањем Цхроме-а 73 следећег месеца.

Очекује се да ће Гоогле Цхроме 73 бити лансиран следећег месеца са подршком за мултимедијалне кључеве и неколико других побољшања, укључујући подршку за АПИ за беџеве.

Популар Постс