Цхроме-ов тамни режим се спрема за Виндовс 10 док Гоогле решава проблеме

 Цхроме тамна тема

Гоогле активно ради на томе имплементација тамног режима у Цхроме-у за Виндовс 10 и друге платформе. Виндовс 10 и мацОС имају тамну тему широм система која, ако је омогућена, доноси тамни изглед свим компатибилним апликацијама. Гоогле-ово следеће ажурирање Цхроме-а учиниће га компатибилним са тамним режимом у целом систему.

Према различитим налазима, Цхроме добија тамни режим на Виндовс 10, компатибилан са изворним тамним режимом ОС. Тамни изглед Цхроме-а покрива нова картица, преузимања, историја, менаџер обележивача, подешавања, странице са екстензијама и друге области.

Иако Цхромеов тамни режим изгледа добро, тренутно има више грешака. На пример, текстови у менију, фолдерима обележивача и нађи на страници имају исте боје позадине и предњег плана. Како је први план црн, а позадина тамно сива, очигледно је тешко читати текстове. Цхроме пронађи на страници

Функција Пронађи на страници користи бели текст

Као што је извештај о грешци на Цхромиум-у истиче да ова грешка узрокује да директоријуми обележивача имају тамну позадину, али текст није бео. Слично томе, текст у менију је такође црн. Такође узрокује да Финд ин Паге има бели текст, али нема тамну позадину. У свим овим случајевима тешко је читати текстове.

 Цхроме мени

Први смо приметили, сарадник Цхромиум-а Роберт Лиао поднео обавезу који има за циљ да реши овај проблем, а урезивање прегледа Гоогле софтверски инжењер Петер Кастинг, који је потврдио развој тамног режима за десктоп прошле године.

Цхромиум пост је насловљен „Роуте Дарк Моде Виндовс Цолорс кроз ГетАураЦолор()“ и требало би да се позабави грешком у којој текст није бео када је позадина тамна.

Вин32 системске боје тренутно не подржавају тамни режим. Као резултат тога, враћање на боје Ауре. Обрнуте шеме боја овде се могу занемарити јер је то тачно само када Цхроме ради на високом контрасту И када је релативна осветљеност ЦОЛОР_ВИНДОВТЕКСТ већа од ЦОЛОР_ВИНДОВ (нпр. бело на црном), што је у основи као тамни режим, открио је пост.

У време писања ове приче, исправка за грешке у тамном режиму Цхроме-а није објављена у верзији Цанари.

Вреди напоменути да је ова промена тренутно још у развоју, и као таква, проћи ће неко време пре него што добијемо употребљив тамни режим за Цхроме у стабилној грани.

Популар Постс