Цхроме на Виндовс 10 да бисте добили групе картица, могућност померања картица помоћу миша

Док Гоогле ће ускоро донети тамни режим у Цхроме , гигант претраживача такође тестира неколико других функција за свој претраживач на Виндовс-у и другим платформама. Према најновијим налазима, Гоогле тестира нову функцију под називом „Групе картица“ и могућност померања између отворених картица помоћу точкића миша.

Групе картица ће се синхронизовати на свим уређајима

Гоогле ради на новој функцији под називом „Групе картица“ која ће распоредити картице у различите групе. Ова функција ће наводно груписати различите Цхроме картице заједно и користиће корисницима који на крају отворе превише картица.

 Цхроме групе картицаЦхроме у огранку Цанари је ажуриран са две нове опције „Додај у нову групу“ и „Додај у постојећу групу“. Можете то омогућити у менију Цхроме Флагс и мораћете да кликнете десним тастером миша на активну Цхроме картицу да бисте приступили групама картица одлика.

Према а Цхромиум Геррит пост , можете отворити нову картицу са веб локације у групи и картице отворене са те веб локације постаће део групе тренутне картице. На пример, ако додате Википедију у групу и отворите више веза са исте веб локације, прегледач ће додати те странице у исту групу. Ово би требало да омогући корисницима да систематичније управљају картицама.

Налази су такође открили да ће корисницима бити дозвољено да превлаче и испуштају картице из групе у другу. Такође се чини да ће се ове групе синхронизовати на различитим уређајима.

Моћи ћете да померате картице помоћу точкића миша

Ако имате тенденцију да отварате много картица, Гоогле ради на новој функцији која ће вам олакшати навигацију између картица. Ова функција би требало да омогући корисницима да се крећу између десетина отворених картица помоћу точкића миша.

Ова функција је први пут тражена још 2008. године и нова пост на Цхромиум Геррит коначно се бави повратним информацијама. Урезивање кода има за циљ да активира следећу/претходну картицу на хоризонталном скроловању. То ће омогућити корисницима да користе миш са функцијом хоризонталног померања,
као што је нагибни точак или посебан точак за х-сцролл.

Неће служити мало или нимало ако одржавате неколико картица, али онима који имају много сесија са картицама, то може олакшати проналажење безброј картица

Тренутно, ако отворите газилионе картица, требало би да додирнете сваку картицу осим ако не пронађете исправну. Ако је ова функција омогућена у будућем издању Цхроме-а, прегледач ће вам омогућити да померате отворене картице помоћу точкића за померање миша.

Овај сјајни додатак Цхроме-у био би велико олакшање за оне кориснике који држе много картица отвореним све време и налазе да се пребацују између њих.

Горе поменуте функције су још увек у фази развоја и није познато да ли ће и када ће бити додате у Цхроме за Виндовс.

Популар Постс