Цхроме добија подршку за међуспремник лозинки у оперативном систему Виндовс 10

 Функција лозинке за Цхроме

У Гоогле Цхроме-у, Мицрософт Едге-у и другим прегледачима, морате да кликнете на икону „око“ поред лозинке да бисте је открили и копирали лозинку. Иако ова функција ради прилично добро, не поштује вашу приватност и незаштићену лозинку може видети неко ко стоји поред вас.

Технолошки гигант ради на новој функцији која вам омогућава да копирате сачуване лозинке у клипборд на Виндовс 10. То значи да можете да копирате лозинку и да је налепите негде другде, а да је не учините видљивом вама или особи која стоји поред вас.

У менију лозинки где можете да се крећете кроз све своје сачуване лозинке, Гоогле додаје нову опцију која вам омогућава да копирате лозинку у међуспремник. Ова функција ради само на Виндовс-у и Гоогле тренутно не планира да је омогући на мацОС-у. Цхроме менаџер лозинки

Ова промена додаје ставку менија Копирај лозинку у подешавања лозинке у Цхроме-у и додаје релевантан низ. До сада је клик на дугме неопходан, заправо копирање лозинке ће бити имплементирано у будућем ЦЛ, приметио Виктор Семениук, инжењер који ради у Гоогле Цхроме-у.

Након што се урезивање имплементира у Гоогле Цхроме, моћи ћете да копирате лозинку у међуспремник без приказивања, баш као што радите на Андроид-у. Ово је веома добродошла промена од стране Гоогле-а, а могла би да се примени и у другим Цхромиум претраживачима.

У сродним вестима, Гоогле такође доноси свој алат за проверу лозинке у Цхроме и он ће скенирати ваше лозинке да види да ли је нека процурела због кршења безбедности.

Гоогле је првобитно понудио функцију провере лозинке као проширење прегледача и компанија је сада премешта директно у Цхроме. Пассворд Цхецкер је доступан у Цанари верзијама Цхроме-а 82 и може се омогућити укључивањем опције групне провере лозинке у менију заставице.

Популар Постс