Цхроме да подржава системски стил Виндовс 10 за титлове у видео снимцима

Крајем 2018, Мицрософт је то потврдио Виндовс 10’с Едге ће постати претраживач заснован на Цхромиум-у а тренутна верзија Едге-а ће бити замењена у будућем издању. За кориснике, то значи да ће развој Едге претраживача напредовати брже него раније и да ће Мицрософтов активни допринос Цхромиум-у такође учините да други прегледачи (Цхроме) боље раде на Виндовс уређајима .

Недавно смо то известили Мицрософт активно доприноси Цхромиум претраживачу а компанија планира да побољша карактеристике приступачности претраживача заснованих на Цхромиум-у.

Како се ближи лансирање Едге претраживача, Мицрософт враћа функције у имплементацију Цхромиум-а отвореног кода.У октобру 2018, а буг пост је предложио да Гоогле подржава прилагођене стилове за текстуалне натписе на видео снимцима и да поштује системска подешавања Виндовс-а.

У јануару 2019. Гоогле објављено у Цхромиум посту да планира да уведе ЦаптионСтиле за прилагођавање изгледа наслова/текстова који се приказују током видео записа. Гоогле је приметио да ће Мац и Виндовс користити НативеТхеме::ГетСистемЦаптионСтиле() за преузимање системских поставки.

Данас смо уочили а Цхромиум урезивање од стране Мицрософтовог инжењера који има за циљ да омогући Цхромиум претраживачима да поштују системски стил Виндовс 10 за титлове у видео записима.

Цхромиум пост је насловљен „Додајте подршку за Виндовс системски стил за титлове“ и требало би да унесе следеће промене:

  • Додајте 4 нова својства у ЦаптионСтиле.
  • Додаје класу ВиндовсЦаптионСтиле која проширује ЦаптионСтиле и додаје Виндовс подршку за вебвтт стилизовање натписа.
  • Додаје ознаку командне линије „–енабле-виндовс-цаптион-стиле“ која је потребна за покретање кода специфичног за платформу.

У посту се такође наводи да ово обавезивање прати смернице које је Гоогле изнео у јануару 2019. Мицрософт, Гоогле и сарадници такође раде на додавању подршке за непрозирност позадине, непрозирност прозора и боју прозора.

По изгледу, промена би у основи требало да дода подршку за прилагођене стилове Виндовс 10 за текстуалне натписе у видео записима. У будућности можете очекивати да ће наслови и други текстови приказани у прозору видеа пружити природнији осећај у оперативном систему Виндовс 10.

Популар Постс