Цхроме ће коначно подржати најбољу мрежну функцију оперативног система Виндовс 10 за уштеду података

 Виндовс 10 ограничена веза

Виндовс 10 вам омогућава да натерате рачунар да користи режим везе са мерењем који смањује употребу података и ова функција је корисна када су корисници повезани на мобилну мрежу или Ви-Фи мрежу са ограниченом количином података.

Нажалост, Гоогле Цхроме не поштује ограничену везу оперативног система Виндовс 10 и не може да смањи употребу пропусног опсега или омогући режим уштеде података кад год сте повезани на мреже које одредите као „са мерењем“.

На Андроид-у, Цхромиум може да разуме када је мрежа мобилна и предузима различите радње на основу тога. На пример, преузимања и предприказивање/преузимање унапред се придржавају овога, између осталог. У новом урезивању Цхромиум-а, Мицрософт је напоменуо да жели да осигура да су мреже са мерењем исправно адресиране у оперативном систему Виндовс 10. Веза са мерачем

Виндовс долази са Ви-Фи мрежом са ограничењем и са мобилном мрежом без мерења, али ниједна од ових функција није подржана у Цхромиум десктоп верзији. У ствари, чини се да Цхроме ОС то боље решава од Цхроме-а за Виндовс.

Виндовс 10 има ВинРТ АПИ који омогућава подршку за детекцију ограничене везе у апликацијама, као што је Мицрософт Сторе, али Цхромиум тренутно не користи ВинРТ АПИ.

Да би омогућио подршку за откривање мрежа са ограничењем на Виндовс 10 када користите Гоогле Цхроме, Едге или било који други Цхромиум претраживач, Мицрософт сада додаје ГетЦоннецтионЦост у класу НетворкЦхангеНотифиер и ово ће функционисати без ВинРТ АПИ-ја.

Ова промена кода ће омогућити нови систем који може да разликује мобилне и нећелијске мреже, што је у суштини исто као и начин на који функционише функција везе са мерењем у оперативном систему Виндовс 10.

Ова промена ажурира класу НетворкЦхангеНотифиерВин да преузме статус мреже са мерењем и региструје се за ажурирања из ОС-а. Такође креира класу Обсервер сличну осталим постојећим да обавести друге компоненте када се промени, Мицрософт приметио .

Према телеметријским подацима које дели Мицрософт, више од једног процента бежичних веза је означено са мерењем на Виндовс 10. Занимљиво је да 35% свих машина има бар једну сачувану везу означену као мерену.

Све у свему, Мицрософт тврди да би Цхромиум претраживачи требало да подржавају мерене везе како би задовољили потражњу купаца.

Такође је вредно напоменути да Виндовс 10 тренутно долази са још једна карактеристика која омогућава корисницима да смањују коришћење пропусног опсега , али ова функција тренутно ради само са Виндовс Упдате или Мицрософт Сторе-ом и изгледа да Мицрософт не планира да је уведе у друге апликације.

Популар Постс