Цхроме би ускоро могао да смањи потрошњу батерије у оперативном систему Виндовс 10

Гоогле-ов веб претраживач има више од половине тржишног удела, али то није спречило Цхроме да троши батерију уређаја са оперативним системом Виндовс 10. За разлику од других претраживача, Цхроме захтева и ресурсе и енергију, али Мицрософт је недавно предложио решење које би могло да реши проблеме са резервном батеријом корисника Цхроме-а.

У августу 2019. Мицрософт је рекао да је могуће смањити потрошњу батерије Цхроме-а елиминисањем непотребног кеширања на диску приликом гледања видео записа. Шон Пикет, виши софтверски инжењер у Мајкрософту, објаснио је да кеширање током видео репродукције држи диск у активном стању и очигледно користи енергију.

Тхе друго урезивање је открио да ће Мицрософтова имплементација додати проверу како би се проверило да ли уређај ради на батерију и да није повезан на напајање наизменичном струјом.Пошто је циљ да се побољша век трајања батерије, ово обухвата промену тако да не утиче на сценарије када је уређај повезан на напајање, пише у урезивању.

Уведена је још једна промена како би се упоредила величина садржаја ХТТП одговора са максималном величином датотеке у позадини и неће кеширати садржај када је величина већа од максималне величине датотеке.

 Потрошња батерије претраживача

Изгледа да Гоогле Цхроме тим коначно планира да почне да експериментише са Мицрософтовом функцијом уштеде енергије. Инжењер Гоогле Цхроме-а, који се зове „Цхроме Цуннингхам“ на Цхромиум платформи, потврђено да Гоогле планира да започне експеримент у Цхроме-у.

Инжењер Мицрософт Едге-а је јуче предао урезивање на одобрење и урезивање је сада активно.

Није јасно када и како Гоогле планира да тестира функцију уштеде батерије, али ће компанија вероватно прво експериментисати са корисницима Цхроме Цанари-а пре него што је понуди свима.

Мицрософтов допринос Цхромиум-у

Мицрософт Едге је само у 2019. дао више од 1.600 доприноса коду за Цхромиум пројекат отвореног кода. Неки од тих доприноса укључују приступачност, додир, ПВА, употребу меморије и неколико других побољшања.

Мицрософт Едге долази са сопственим ексклузивним функцијама као што су колекције и као и прилагодљиве и информативне опције почетне странице.

Популар Постс