Цхроме би ускоро могао боље да ради на Виндовс-у, захваљујући Мицрософту

Мицрософт ради на томе да Едге заснован на Цхромиум-у и Гоогле Цхроме претраживач учини глаткијим и бржим када је у питању скроловање, а такође има за циљ да смањи употребу меморије помоћу нове функције СегментХеап оперативног система Виндовс 10.

Цхроме има проблем са наглим померањем који не нестаје на неким веб локацијама, а постоје случајеви у којима померање није глатко.

Да би решио преостале гремлине у Цхроме-у, Мицрософт сада додаје подршку за анимације померања у ЕдгеХТМЛ стилу које се називају „импулс“. Померање у импулсном стилу омогућава специфичан стил анимација померања који се не налази на другим платформама и први пут је представљен са Мицрософт Едге (УВП верзија).Са померањем у импулсном стилу, Мицрософт намерава да учини померање „респонзивнијим“, чинећи га много глаткијим чак и када прегледате дугачак документ и када се много тога дешава на страници коју прегледате.

Према Мицрософт-у, имплементација померања у импулсном стилу је веома слична постојећој Цхромиум-овој анимацији померања, али постоје неке кључне разлике.

 Цхромиум померање

Слика љубазношћу: Мицрософт

На пример, када је ова функција омогућена, садржај веб странице ће почети да се креће брзо, а затим успори због трења.

Једна од предности овог приступа је та што се скрол осећа боље због брзог повећања на почетку, објаснио софтверски инжењер Рахул Аракери. У а урадити , Мицрософт је такође потврдио да планира да подразумевано укључи померање засновано на импулсима.

Ово понашање померања је нешто што је оригинални Мицрософт Едге урадио веома добро, али тренутно померање може бити трзаво и споро у Цхромиум Едге-у и Гоогле Цхроме-у.

У недавној верзији Цхромиум Едге-а, Мицрософт каже да је већ омогућио подршку за ова побољшања померања и да то неће утицати на глаткоћу вашег померања када се крећете по дугим страницама или документима.

Међутим, Мицрософт је упозорио да анимација неће бити потпуно иста као она у ЕдгеХТМЛ-у.

Поред исправки за скроловање, Мицрософт такође ради на томе побољшања тамног режима за Гоогле Цхроме . На пример, будуће ажурирање ће донети тамне траке за померање на Цхроме странице.

Популар Постс