Цхроме 73 да подржава мултимедијалне тастере ваше тастатуре на Виндовс 10

 Цхроме на Виндовс-у

Гугл планира да ажурира свој Цхроме претраживач тако да подржава мултимедијалне тастере на тастатури што би могло бити стварна уштеда времена када треба да контролишете своју музику и видео записе. У будућем издању Цхроме-а, корисницима ће бити дозвољено да користе своју тастатуру за паузирање, наставак, тражење унапред/уназад, мењање нумере и још много тога.

У овом тренутку, ако пустите ИоуТубе видео у Цхроме-у и користите мултимедијалне тастере на тастатури да бисте паузирали, наставили или тражили унапред/уназад, прегледач не поштује притиске тастера.

Уз Гоогле Цхроме 73, прегледач ће подржавати мултимедијалне тастере које имате на тастатури и требало би да ради на било којој подржаној верзији оперативног система Виндовс, мацОС или Цхроме ОС.Такође се чини да ће Цхроме поштовати команде тастатуре чак и када пређете на било коју другу апликацију. На пример, ако пустите ИоуТубе видео у Цхроме-у и минимизирате прегледач на траку задатака, можете да притиснете паузу, дугме за претрагу унапред/назад на тастатури и Цхроме ће одговорити на исти начин.

 Цхроме мултимедијални тастери

Чак и ако је Цхроме закопан у једној од оних апликација које сте отворили и на које сте заборавили, прегледач ће и даље поштовати притиске мултимедијалних тастера. Ако тастатура вашег десктопа или лаптопа има потпуне мултимедијалне тастере, такође ћете моћи да прескачете напред и назад кроз листе песама.

Ова функција је прилично корисна ако морате брзо да зауставите ИоуТубе видео или Спотифи веб музику.

Већина модерних тастатура за десктоп или лаптоп подржава мултимедијалне тастере и можда ћете пронаћи мултимедијалне интервентне тастере тамо где се налазе функцијски тастери. Цхроме 73 подржава команде за репродукцију, паузу, тражење уназад, тражење унапред, претходну и следећу нумеру.

Гоогле ће такође програмери користити Медиа Сессион АПИ и прилагодити начин на који њихови сајтови реагују на мултимедијалне кључеве.

Очекује се да ће Гоогле Цхроме 73 бити лансиран следећег месеца са подршком за мултимедијалне тастере и неколико других побољшања, укључујући побољшани режим слике у слици.

Популар Постс