Будућа Мицрософт Сурфаце Пен би могла да побољша активацију нулте силе

 Сурфаце Пен са Сурфаце Про

Мицрософт истражује нову Сурфаце Пен технологију која би могла да омогући оловци да се брзо пребаци на режим за писање помоћу функције активације нулте силе.

Ова тврдња је заснована на патентној пријави објављено ВИПО је 8. октобра, а Мицрософт је поднео у марту 2020. Апликација за патент говори о независном контакту између оловке и површине, активацији нулте силе, побољшаним догађајима откривања оловке у режиму мастила и још много тога.

Патент је једноставно назван Стилус за активацију нултом силом и Мицрософт каже да оловка и даље користи вибрирајући врх да одреди када долази до контакта са површином.Патентирана Сурфаце Пен такође долази са капсулом која је дизајнирана да минимизира кретање дршке, а осовина иде паралелно са дужином оловке.

Врх има две антене од којих је једна повезана са осовином помоћу стазе од металног материјала. Ту је и одашиљач који се налази у његовом врху и може да открије положај врха оловке, а затим брзо пређе у режим мастила.

 Патент нулте силе Сурфаце Пен

Слика љубазношћу: ВИПО и Мицрософт

Мицрософт такође поставља „прозоре нулте силе“ као решење за откривање присуства лаптопа, 2-у-1 или таблета када су у контакту са врхом Сурфаце Пен-а.

У другом примеру, Мицрософт је приметио да ће се оловка пребацити у режим мастила на основу података из имплементације нулте силе. Ово омогућава Мицрософт-у да се позабави проблемима поузданости Сурфаце Пен, као што је немогућност омогућавања режима мастила када корисници одузму оловку са екрана.

Као и сваки други Мицрософт патент за различите врсте технологија, не знамо да ли би ово било могуће применити и никада не постоји гаранција да ће се патентирана идеја компаније користити за праве производе.

На пример, Мицрософт има патент за соларне панеле на Сурфаце Про , али то тек треба да постане стварност.

У ствари, ако погледате историју патената које је поднео Мицрософт, приметићете да је већина патената за уређаје који никада не буду објављени.

Популар Постс