Бољи ПВА су на путу ка Мицрософт продавници да попуне празнину у апликацијама

 Виндовс продавница

Као део својих сталних напора да смањи проблем празнине у апликацијама у Мицрософт Сторе-у (раније познатом као Виндовс Сторе), Мицрософт каже да ће помоћи програмерима да своје прогресивне веб апликације (ПВА) прилагођене Цхромиум Едге-у унесу у Мицрософт Сторе.

Током протеклих неколико година, Мицрософт је направио неколико измена у прегледачу Виндовс и Едге како би побољшао подршку за ПВА. Мицрософт је такође креирао ПВА буилдер који омогућава свакоме да претвори своје веб локације у апликације са основним знањем о веб развоју.

Тренутно су ПВА засновани на ЕдгеХТМЛ-у (машину за рендеровање који покреће класични или пензионисани Едге).Пошто се стари Едге повлачи, Мицрософт каже да ће сада дозволити ПВА засноване на Цхромиум Едге-у у Виндовс продавници. Ови нови ПВА ће подржавати све изворне функције оперативног система Виндовс 10, укључујући приступ листи за скокове, акционом центру и још много тога.

Цхромиум Едге ПВА се инсталирају изван Едге претраживача и исти су као и свака друга апликација у оперативном систему Виндовс 10. ПВА ће се такође приказивати у менију Старт, траци задатака, Акционом центру, менију Подешавања, па чак и контролној табли.

Вреди напоменути да је Твиттер апликација за Виндовс 10 такође заснована на архитектури ЕдгеХТМЛ Прогрессиве Веб Аппс и да ће се на крају пребацити на нову Цхромиум верзију ради побољшаних перформанси.

Као и Гоогле, Мицрософт се много клади на ПВА, а друге компаније су такође допринеле коду и идејама. У ствари, чули смо из наших извора да Виндовс 10Кс ће бити завршен у децембру 2020. уз подршку за ове веб апликације и може доћи са унапред инсталираним Оффице веб апликацијама.

ПВА засновани на Цхромиум-у ће користити неколико нових АПИ-ја за побољшано искуство у оперативном систему Виндовс 10:

  • УРЛ пречице и руковање УРИ-јем.
  • Асоцијације типова датотека: Ово ће вам омогућити да отворите одређену датотеку помоћу веб апликације.
  • Компатибилност са различитим платформама.

Нажалост, Мицрософт каже тренутно није у могућности да имплементира подршку за живе плочице и почетни екран.

Популар Постс