Ближи поглед на предстојеће ажурирање за Виндовс 10 априла 2019. (19Х1)

 Истакнуто ажурирање за Виндовс 10 априла 2019

Нови извештај је недавно открио да ће следеће ажурирање за Виндовс 10 бити названо Виндовс 10 Април 2019 Упдате. Мицрософт је на крају назвао последње издање „Ажурирање за октобар 2018.“ и чини се да компанија иде истим путем са следећим ажурирањем функције, које носи кодни назив 19Х1.

Виндовс 10 Април 2019 Упдате (верзија 1903 и кодног назива 19Х1) ће увести мноштво нових функција, укључујући нову светлу тему, побољшану претрагу и Цортана искуство, побољшања менија Старт и још много тога.

У овом чланку ћемо детаљније погледати надолазеће ажурирање за Виндовс 10 априла 2019. и његове карактеристике.Лигхт Тхеме

 Лагани изглед Виндовс 10 Ацтион Центер

Ажурирање за Виндовс 10 априла 2019. представља а светлосни режим који доноси белу тему у целом интерфејсу ОС-а . Мицрософт каже да корисници могу омогућити ову функцију навигацијом до апликације Подешавања, затим Персонализација и Боје.

Мицрософт је додао светлосни режим у Виндовс 10 као одговор на повратне информације купаца који су желели већу разлику између тренутних светлих и тамних тема. Након што омогућите светлосни режим у оперативном систему Виндовс 10, приметићете траку задатака, Акциони центар, Старт мени и друге елементе у шеми светлих боја.

 Волуме Флиоут ин Лигхт

Иако се све технолошке компаније више фокусирају на мрачну тему, освежавајуће је видети како Мицрософт иде у другом правцу и обраћа се повратним информацијама потрошача.

Као што можете видети из горњих слика, нова тема ће такође донети шему беле боје основним елементима, укључујући прелазак јачине звука и искачуће обавештења.

Мицрософт такође додаје нову подразумевану позадину дизајнирану посебно за светлу тему.

Ново искуство претраге и Цортане

 Нови изглед Цортане

Такође, Виндовс 10 верзија 1903 (ажурирање из априла 2019.). мења начин на који се претрага и Цортана користе . У ажурирању из октобра 2018. или старијем, Виндовс 10 има оквир за текст за претрагу или икону Цортана на траци задатака која се користи и за претрагу и за интеракцију са дигиталним помоћником.

У ажурирању за април 2019. постоји оквир за текст који се користи искључиво за претрагу и можете да комуницирате са Цортаном кликом на засебно дугме Цортана на траци задатака.

Раздвајање ове две ствари требало би да учини Виндовс интерфејс мало лакшим за корисника јер коначно можете да тражите своје датотеке, документе, апликације без интеракције са дигиталним помоћником. Слично томе, можете разговарати са Цортаном и комуницирати са функцијама дигиталног помоћника у пуном потенцијалу.

 Претрага у Виндовс 10 (1)

Мицрософт такође прави промене како би свом помоћнику дао више пажње. На пример, дигитални асистент је сада дубоко интегрисан у Мицрософтове апликације као што су То-До и Оутлоок. То значи да ћете моћи да пронађете задатке које сте додали у апликацију То-До користећи Цортана.

Побољшања менија Старт

Ова нова верзија Виндовс 10 такође долази са сопственим скупом побољшања за мени Старт.

Брзо откачите за групе и фасцикле

 Функција откачивања менија Старт

У Виндовс 10 верзији 1903, коначно можете откачите групе и фасцикле у Старт преко нове опције контекстног менија . Опција је прилично корисна јер у основи омогућава корисницима да одједном уклоне апликације и игре закачене за Старт мени.

Старт мени је ажуриран побољшањима Флуент Десигн-а и дугме за напајање у менију Старт сада приказује наранџасти индикатор ако је инсталација ажурирања на чекању.

Почетни изглед је поједностављен

Ако чисто инсталирате ажурирање, креирате нови налог или купите нови уређај, приметићете поједностављени подразумевани изглед Старт. Компанија каже да је овај поједностављени изглед Старт део сталних напора да се побољша ваше Старт искуство

Побољшања поузданости менија Старт

Ажурирање за Виндовс 10 април 2019. такође долази са промене које ће побољшати перформансе и поузданост Старта . Почевши од верзије 1903, Старт долази са сопственим процесом који би требало да резултира побољшањима поузданости и бољим перформансама.

Резервисано складиште

 Резервисано складиште за Виндовс 10

Резервисано складиште у 19Х1

Ако очистите инсталацију ажурирања Виндовс 10 верзије 1903 или купите нову машину која се испоручује са новом исправком, систем ће почети да резервише око 7 ГБ простора на диску за ажурирања оперативног система Виндовс, привремене системске кеш датотеке итд.

Мицрософт каже да је резервисано складиште би могло да смањи проблеме везане за ажурирање и нуде боље корисничко искуство.

Виндовс Сандбок

 Виндовс Сандбок

Слика љубазношћу: Мицрософт

Виндовс 10 Април 2019 Упдате такође представља ново лагано изоловано окружење радне површине под називом „Виндовс Сандбок“ где можете да покрећете непоуздани софтвер. Мајкрософт то каже Виндовс Сандбок је прилагођен за безбедно покретање апликација у изолацији .

Једноставним речима, ако преузмете непоуздани софтвер и плашите се покретања тих датотека на свом систему, можете отворити Виндовс Сандбок и покренути непоуздани софтвер у њему без страха од трајног утицаја на ваш уређај.

Када затворите Виндовс Сандбок, софтвер и датотеке ће бити трајно избрисани, што значи да ће ваша главна машина остати непромењена.

Виндовс Упдате

Мицрософт такође побољшава поставку и функционалност Виндовс Упдате у оперативном систему Виндовс 10 верзије 1903.

Паузирајте ажурирања у оперативном систему Виндовс 10 Хоме

 Паузирајте ажурирања за Виндовс

Виндовс 10 вам омогућава да одложите аутоматска ажурирања професионалних и пословних лиценци. Али није било такве опције одлагања за кућне кориснике.

Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 коначно додаје опција која вам омогућава да одложите аутоматска ажурирања до 7 дана у Виндовс 10 Хоме , што значи да можете да преузимате безбедносне исправке, а избегавате ову функцију или опциона ажурирања.

Интелигентни активни сати

 Активно радно време Виндовс Упдате

Страница подешавања Виндовс Упдате-а је такође ажурирана побољшањима за радно време. Уз Виндовс 10, Мицрософт је представио „активне сате“ које омогућавају корисницима да кажу Виндовс Упдате када да избегну поновно покретање уређаја.

Мицрософт каже да сећање на прилагођавање активних сати може бити изазов за кориснике. У оперативном систему Виндовс 10 верзије 1903, функција ако је укључена аутоматски ће вам прилагодити радно време на основу активности вашег уређаја.

Ова функција се може укључити на страници Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате > Промени радно време.

Филе Екплорер, Таск Манагер, Ацтион Центер

Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2018. донело је мрачну тему у Филе Екплорер и побољшања у Акционом центру. Ажурирање за април 2019. такође долази са побољшањима за Филе Екплорер, Таск Манагер и Ацтион Центер.

Филе Екплорер

 Филе Екплорер у 19Х1

Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 10 19Х1

Мицрософт је ажурирао Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 10 верзије 1903 (19Х1) помоћу а нова функција под називом „Пријатељски датуми“ која поједностављује колону са изменом датума . Ажурирана измењена колона нуди доследност са другим измењеним датумима које видите у оперативном систему, апликацијама и на вебу.

Корисници могу да кликну десним тастером миша на колону измењеног датума и укључе и искључују пријатељске датуме.

Ажурирање такође уводи нову икону Филе Екплорер која се појављује када пребаците систем да користи светлу тему. Икона ажурирања изгледа боље са новом светлосном темом.

Таск Манагер

 Подразумевана картица Менаџера задатака

Ажурирани Таск Манагер у оперативном систему Виндовс 10 19Х1 вам омогућава да изаберете сопствену подразумевану картицу. У ажурирању из октобра 2018. или старијем, када покренете Менаџер задатака, он подразумевано отвара картицу процеса.

У ажурирању за април 2019. можете да изаберете сопствену подразумевану вредност и она ће се појавити када следећи пут покренете Таск Манагер. Можете да подесите жељену картицу преко Опције > Постави подразумевану картицу.

Мицрософт је такође додао нову опциону колону на картицу Детаљи у Таск Манагер-у и приказује свест о ДПИ-ју по процесу.

Акциони центар

Мицрософт је додао клизач за осветљење у Акциони центар оперативног система Виндовс 10 и он замењује дугме. То значи да можете користити клизач за подешавање осветљености система који је лакши за употребу од дугмета.

Сада такође можете да прилагодите своје Брзе радње директно из самог Акционог центра. Не морате да отварате апликацију Подешавања да бисте прилагодили дугмад Акционог центра. То значи да сада можете да преуредите и додате било коју брзу радњу без отварања апликације Подешавања.

Закључак

Као што видите, ажурирање за Виндовс 10 за април 2019. долази са мноштвом нових функција и побољшања.

Важно је напоменути да Мицрософт није потврдио назив следећег ажурирања за Виндовс 10 или када ће коначна верзија ажурирања бити испоручена потрошачима. Међутим, ако се узме у обзир уобичајено заказано издање Мицрософта, Инсајдери ће добити коначну верзију ажурирања за април 2019. негде у марту, док ће је потрошачи добити у априлу.

Популар Постс