Бивши извршни директор Мицрософта за неуспех Виндовс Пхоне-а криви ОЕМ произвођаче и оператере

 ХТЦ Виндовс Пхоне (1)

Слика љубазношћу: Масхабле.цом

Мајкрософтов Тери Мајерсон јуче је у опроштајном писму признао грешке које су довеле до отказа Виндовс Пхоне-а . У опроштајном посту, Миерсон је поделио своја размишљања о неуспешној Виндовс Пхоне платформи. Данас је још један извршни директор Мицрософта Брандон Вотсон, бивши виши директор за Виндовс Пхоне, у низу твитова окривио ОЕМ произвођаче и оператере за неуспјех платформе.

Брандон Ватсон је био одговоран за управљање производом платформе за програмере за оперативни систем Виндовс Пхоне и верује да је подршка ОЕМ-а могла спасити платформу. Вотсон такође криви оператере што не пружају подршку за Мицрософтов Виндовс Пхоне. Он такође признаје да је било готово немогуће за Мицрософт да победи Андроид или иОС јер произвођачи то нису прихватили.Виндовс Пхоне је умро јер би било готово немогуће победити Гугл или Епл да га оператери и произвођачи телефона нису прихватили. Добили смо друге уређаје и скоро никакву подршку код носача. Нису могли да сагоре новац да удовоље Сизифу, рекао је он у твиту.

Јуче је Терри Миерсон поделио своја размишљања о неуспешној Виндовс Пхоне платформи. Такође је признао да Мицрософт није могао да сустигне своје ривале, иако је Виндовс Мобиле био један од пионира у конкуренцији против Андроида и иОС-а.

Омогућавање мобилног повезивања било је кључни фокус Екцханге-а. Андроид је лансиран тог септембра. Али оно чега се најживље сећам је петак када су ме Енди Лис и Роби Бах замолили да водим Виндовс Мобиле. Знао сам да имамо толико посла да урадимо у вези са Виндовс Мобиле напором у продавници апликација без додира. Био сам почаствован, и више него мало престрављен. Десет дана касније моја канцеларија се преселила преко кампуса, рекао је.

Иновирали смо у корисничком искуству телефона. Имали смо иновативне планове за пословни модел који никада нису изашли на видело. Напорно смо радили. Стварно тешко. Али индустрија је напредовала брже него што смо могли да сустигнемо, додао је он.

Виндовс Пхоне је имао своје јаке стране, а од њих је био интерфејс плочица који је Мицрософт развио са одговарајућом пажњом. Подразумева се да је све пропало због брзог раста Виндовс Пхоне ривала, а напори Мајкрософта на мобилним уређајима нису били довољни да направи конкурентно решење.

Популар Постс