Бавите се командном траком Виндовс 11 Филе Екплорер-а, контекстним менијем

  Оперативни систем Виндовс 11 Филе Екплорер

Мицрософт је сада почео са увођењем Виндовс 11 Буилд 22000.51 тестерима у програму Виндовс Инсидер са центрираним Старт менијем, траком задатака и новим искуством за Акциони центар/Флауоутс на траци задатака. Поред ових великих побољшања, Виндовс 11 такође долази са модерним интерфејсом за Филе Екплорер.

Укупан интерфејс Филе Екплорер-а остао је исти од Виндовса 7. Додата је трака са Виндовс-ом 8, али је углавном изгледала исто. Ово ће се променити са Виндовс 11.

Уз Виндовс 11, Мицрософт не одустаје од класичне или тренутне апликације Филе Екплорер. Исти Екплорер ће се испоручити као део ажурирања за Виндовс ове јесени, али изгледа да је ажуриран модерним корисничким интерфејсом налик Флуент Десигн-у на врху постојеће апликације и изгледа другачије него раније.  Недавне датотеке Филе Екплорер-а

Као што можете видети на сликама изнад и испод, постоји нови поједностављени мени који се зове командна трака и изгледа да је заснован на ВинУИ. Има чист интерфејс и видљив је на врху прозора истраживача.

Мицрософт је уклонио Риббон ​​УИ интерфејс који је први пут представљен 2012. Нова командна трака долази са овим радњама: креирање нове фасцикле/датотеке или пречице, исецање, копирање, лепљење, преименовање, дељење, брисање, примена филтера и промена распореда .

1 од 3   Командна трака Филе Екплорер-а   Опције фасцикле Филе Екплорер   Контекстни мени Филе Екплорер-а

Такође можете да кликнете на нови мени помрачења који садржи више функција попут опција које вам омогућавају да прилагодите напредне функције Екплорер-а.

Мицрософт такође ради на новом модерном десном клику или контекстуалном менију за Филе Екплорер и десктоп.

  Контекстни мени Филе Екплорер-а

Контекстни мени је тренутно ограничен у смислу функционалности, али корисници могу да кликну на дугме за прикажи више опција да приступе застарелом контекстуалном менију, који је такође ажуриран са заобљеним угловима и ефектом сенке.

  Застарели контекстни мени Филе Екплорер-а

Мицрософт ради на документацији за програмере апликација да интегришу своје апликације у нови контекст мени. Могуће је да ће стари контекстни мени бити повучен у будућности када сви програмери почну да користе нови контекстни мени.

1 од 2   Филе Екплорер изглед преко целог екрана   Филе Екплорер преко целог екрана

Без обзира на то, нови контекстни мени је много чистији и мање претрпан од онога што тренутно имамо, а такође је оптимизован за уређаје са екраном осетљивим на додир.

Укупан интерфејс Филе Екплорер-а се није драматично променио. Изгледа познато, али интерфејс је сада чистији и акрилна транспарентност је сада видљива у одређеним областима.

Ажурирање оперативног система Виндовс са новим Филе Екплорер-ом почеће да се уводи за мејнстрим кориснике на јесен ове године. Ако не можете да чекате општу доступност оперативног система Виндовс 11, можете преузмите и инсталирајте верзије за преглед Виндовс 11 данас тако што ћете се придружити Дев каналу програма Виндовс Инсидер.

Шта мислите о новом корисничком интерфејсу Филе Екплорер-а? Јавите нам у коментарима.

Популар Постс