Ажурирање за Виндовс 11 ће коначно побољшати подешавања за више монитора

 Побољшања приказа у оперативном систему Виндовс 11

Уз Виндовс 11, Мицрософт предузима кораке да побољша искуство за оне који користе два или више монитора/екрана.

Када користите два или више монитора са Виндовс 10, можда сте наишли на проблем где се отворени програми или картице премештају на другу локацију монитора или набијају на један екран када оставите уређај нетакнут неко време и он пређе у стање мировања .

Овај проблем са екраном је разумљиво фрустрирајући и многи корисници га на Феедбацк Хуб-у означили као проблем. На срећу, као што је примећено у верзији оперативног система Виндовс 11 која је процурила, Мицрософт је представио нову функцију која ће омогућити оперативном систему да памти локације прозора на основу везе са монитором. Подешавања екрана за Виндовс 11

Ако преузмете и инсталирате нову верзију оперативног система Виндовс када се покрене касније ове године, тада ћете имати приступ новим контролама екрана, а проблеми са више монитора ће бити потпуно решени.

Овај проблем је резултат Рапид Хот Плуг Детецт (Рапид ХПД), који утиче на ДисплаиПорт мулти-монитор и утиче на картице и програме који су претходно били уредно распоређени.

У оперативном систему Виндовс 11, Мицрософт је ублажио проблеме са преуређивањем радне површине и корисници могу да омогуће ову функцију из подешавања екрана, као што је приказано на горњем снимку екрана.

Поред побољшања преуређења апликација, постоји још једна опциона функција која ће умањити ваше прозоре када је ваш секундарни монитор искључен. Омогућавање ове две функције може повећати вашу ефикасност када желите да управљате прозорима када радите у више програма.

Ново искуство снимања

Процурела конструкција нам је дала занимљив поглед на ново искуство снимања . На Виндовс-у, снимање у основи омогућава корисницима да покрећу апликације једну поред друге на вашем примарном или секундарном монитору, а ми лако можемо да имамо до четири апликације.

Виндовс је способан да аутоматски димензионира прозоре када превучете прозоре у различите области екрана.

Уз Виндовс 11, Мицрософт уводи ново искуство снимања коме се може приступити када пређете мишем преко дугмета за увећање прозора апликације.

 Виндовс брзо ажурирање

Као што можете видети на горњој слици екрана, ново искуство снимања нуди шест распореда (у зависности од резолуције екрана). Један распоред омогућава покретање апликација упоредо, а друга опција вам омогућава да имате три апликације подељене по екрану.

Наравно, такође можете поделити апликације на четири четвртине екрана или можете дати приоритет (додатна област) једној од страна.

Популар Постс