Ажурирање за Виндовс 10 за мај 2020. је ту, али није за свакога

 Виндовс 10 ажурирање радне површине

Ажурирање оперативног система Виндовс 10 за мај 2020. објављено је ове недеље, али многи корисници су се жалили да ажурирање није доступно када проверавају да ли постоје ажурирања у алату Виндовс Упдате или Упдате Ассистант.

Кратак одговор је да се неће појавити за све ако чак и они имају компатибилан хардвер јер Мицрософт користи свој уобичајени постепени приступ.

Почевши од 27. маја 2020., корисници су могли да надограде на Виндовс 10 верзију 2004 тако што ће ручно проверити да ли постоје ажурирања, а затим кликнути на дугме Преузми и инсталирај. За разлику од претходних ажурирања, увођење ажурирања за мај 2020. изгледа споро и компанија корисницима нуди верзију 2004 у фазама.Вероватно ћете видети обавештење о ажурирању оперативног система Виндовс 10 за мај 2020. ако имате Мицрософт Сурфаце, водећи хардвер и нови уређај. Обично ће већина уређаја аутоматски примити ажурирање у првих неколико недеља, али ако сте спремни за пресељење, увек можете да извршите надоградњу помоћу алатке за креирање медија.

Такође можете да користите Алатку помоћника за ажурирање, али она можда неће увек радити и једноставно ће рећи да је ваш рачунар ажуриран.

Ако алатка за помоћник за ажурирање не ради за вас, поново преузмите алат са Мицрософт-ове веб локације након што обришете кеш претраживача. Зашто? Зато што вам је веб локација можда понудила старију верзију Упдате Ассистант Тоол-а, која је дизајнирана за ажурирање новембра 2019.

Алтернативно, увек можете извршити надоградњу на месту коришћењем Мицрософт-овог алата за креирање медија, који можете преузети са Мицрософт-овог веб сајт кликом на дугме „Преузми алатку сада“.

Такође можете преузети ИСО датотеке ажурирања за Виндовс 10 маја 2020 и користите програм треће стране као што је Руфус за креирање инсталационог медија (УСБ флеш диск или ДВД) за тренутни или други рачунар.

Без обзира на то, ако размишљате о ручном ажурирању, прво би требало да ажурирате ГПУ, Реалтек аудио и Блуетоотх драјвере и направите резервну копију докумената или слике у случају да нешто пође по злу.

Срећом, недавна ажурирања функција оперативног система Виндовс 10 прошла су много боље од катастрофалног ажурирања из октобра 2018., које је било захваћено грешком за брисање датотека.

Ажурирање из маја 2020. је прво велико ажурирање за Виндовс 10 у 2020. и Мицрософт га је тестирао више од 15 месеци са Виндовс Инсајдерима.

Популар Постс