Ажурирање за Виндовс 10 учиниће да се Андроид апликације осећају природније на рачунарима

 Апликација Виндовс 10 Ваш телефон

Апликација Ваш телефон у оперативном систему Виндовс 10 била је моћна алатка за кориснике са Андроид телефоном и долази са широким спектром функција. Апликација је прво лансирана као једноставан пратећи софтвер за мобилне уређаје, али је постала кориснија тек након недавних ажурирања.

У неким од својих најновијих ажурирања, Ваш телефон је омогућио подршку за Андроид апликације и пресликавање екрана. Подршка за стриминг вам омогућава да покренете Андроид апликације на Виндовс 10 преко ВиФи-а и Блуетоотх-а, а укупно искуство је боље од традиционалних емулатора.

Ова функционалност је прво стигла на одабране Самсунг паметне телефоне и сада постаје све боља са могућношћу покретања више Андроид апликација истовремено .Мицрософтов инжењер је сада потврдио да ће будуће ажурирање такође омогућити корисницима да промене величину прозора Андроид апликација.

 Више Андроид апликација

Тренутно, када стримујете Андроид апликације у Виндовс 10, оне се отварају у прозору у облику телефона у портретном стилу. У блиској будућности, неке апликације ће динамички прилагођавати свој кориснички интерфејс када промените величину прозора. На крају ћете моћи да покрећете и апликације на целом екрану.

Искуство би могло бити слично Виндовс Пхоне Цонтинуум-у или Самсунг Дек-у.

 Тизер за Виндовс 10 Андроид апликације

На пример, ако отворите Оутлоок за Андроид или Оффице за Андроид, обе апликације ће се ускоро проширити и укључити додатне информације ако су доступне и подржане.

Ова функција ће такође омогућити правилно написаним апликацијама да користе традиционални квадратни облик прозора Виндовс 10 уместо изгледа телефона налик емулатору.

Као што можете видети на горњој слици екрана објављено од стране Мицрософта, то је сјајан увид у то колико је лепо покретати мобилне апликације у прозорима који се могу променити.

Међутим, још увек има простора за побољшања.

На пример, корисници и даље морају да поседују водећи Самсунг телефон да би користили функцију стриминга апликација. То је зато што имплементација захтева интеграцију на нивоу ОС-а и Мицрософт је радио са Самсунг-ом да би то омогућио на Галаки телефонима, али не знамо да ли ће и када Мицрософт сарађивати са другим произвођачима мобилних уређаја.

Већина наших функција ради на ширем скупу Андроид уређаја. Ова специфична карактеристика, међутим, захтева дубљи ниво интеграције уређаја/ОС-а и радили смо директно са Самсунгом да бисмо то омогућили, написао је Мицрософт инжењер Вишну Нат када је корисник питао за подршку за друге телефоне.

Интеграција користи ВиФи директне и прилагођене драјвере за стриминг Андроид апликација, али такође захтева Блуетоотх везу са вашим телефоном за почетно упаривање, што би могло бити проблем за десктоп рачунаре направљене по мери.

Ако не поседујете водећи Самсунг телефон или ваш рачунар нема модеран Блуетоотх из било ког разлога, нећете моћи да покрећете Андроид апликације на Виндовс 10 ускоро.

Популар Постс