Ажурирање за Виндовс 10 побољшава једну од својих најнеугоднијих функција

 Блокатори ажурирања за Виндовс 10

Ново ажурирање за Виндовс 10 ће коначно поправити једну од најнеугоднијих функција – компатибилност са Виндовс Упдате-ом важи. Након нашег извештаја, Мицрософт је сада коначно потврдио да уводи могућност уклањања заштитног задржавања ажурирања и омогућава корисницима да преузму ажурирања функција.

Као што можда знате, Виндовс 10 тренутно користи приступ постепеног увођења где технолошки гигант прикупља податке о компатибилности да би идентификовао проблеме који могу изазвати Плави екран смрти и друге грешке.

Мицрософт примењује задржавање компатибилности или заштитне мере на уређаје када компанија открије потенцијалне проблеме у ажурирању функција Виндовс 10 након анализе подскупа података о компатибилности.Валидација омогућава Мицрософт-у да идентификује критичне проблеме, као што су губитак података, проблеми са интернет везом, плави екран смрти, споре перформансе или покварене функције.

Када се то догоди, корисницима је онемогућено да инсталирају ажурирања функција и можда неће видети никакву корисну поруку о грешци у Виндовс Упдате-у

Изгледа као нова функција у Октобар 2020. Патцх уторак ће коначно поправити досадну функцију задржавања компатибилности оперативног система. У новом ажурирању свог документацију , Мицрософт је званично потврдио да корисници сада могу да користе Сафегуард холд ИД-ове за откључавање Виндовс ажурирања.

У издању закрпе за уторак 2020., Мицрософт је додао нову групну политику под називом Онемогући заштитне мере за ажурирања функција и омогућава корисницима да заобиђу блокове надоградње.

Функција „ИД-ови заштите“ доступна је само за организације, али општи корисници такође могу да користе Онемогући заштитне мере за ажурирања функција. Као што можете видети на слици испод, можете да отворите уређивач групних смерница и идите до „Виндовс Упдате фор Бусинесс“.

 Задржавање ажурирања компатибилности

Ако горњу опцију поставите на „Омогућено“ и поново покренете рачунар, почећете да добијате ажурирања функција која су блокирана због задржавања компатибилности.

Чини се да је ово део Мицрософт-овог плана да учини Виндовс Упдате блокаторе јаснијим и делотворнијим.

Наши извори су нам рекли да Мицрософт такође предузима друге кораке како би ажурирање Виндовс 10 учинило лакшим за управљање и прилагодљивијим.

Када користите горе поменуту политику, Виндовс 10 ће омогућити корисницима да тренутно инсталирају ажурирања функција користећи Виндовс Упдате и не захтева одобрење од Мицрософт-а.

Популар Постс