Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020. је сада доступно корисницима

 Ново ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020

Данас је Мицрософт потврдио да је ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020, такође познато као верзија 20Х2, сада доступно за преузимање. Мицрософт каже да се ажурирање покреће „трагаоцима“ или оним корисницима који се одлуче да га инсталирају ручно проверавајући ажурирања у апликацији Подешавања.

Након лансирања ажурирања за Виндовс 10 у мају 2019., Мицрософт сада дозвољава корисницима да прескоче ажурирања функција ако им нису потребна. Ако не желите инсталирајте ажурирање за октобар 2020. данас , једноставно немојте притиснути нову опцију „Преузми и инсталирај одмах“.

Ако је ваш уређај компатибилан, Мицрософт каже да ћете видети опцију за преузимање и инсталирање ажурирања за октобар 2020. у одељку „Опционална ажурирања“. Виндовс 10 верзија 20Х2 ажурирање

Такође је вредно напоменути да морате да користите ажурирања за уторак за септембар закрпе за Виндовс 10 или новија да бисте добили ажурирање за октобар 2020. путем пакета за омогућавање.

Као што можда знате, ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 укључује само одабрана побољшања перформанси, побољшања Старт менија, побољшања квалитета и исправке грешака.

Кључни детаљи:

  • Старт мени постаје бољи: Старт мени коначно добија мало љубави од Мицрософта. У овом издању, Мицрософт представља ново ажурирање Флуент Десигн под називом тхеме-аваре. Има за циљ да уклони акцентне боје са живих плочица како би поштовао вашу преференцију теме (светло или тамно)
  • Алт Таб се проширује: Ако користите Едге засновану на Цхромиум-у, Мицрософт каже да сада можете да користите преклопник апликација Алт-Таб за приступ отвореним картицама прегледача. Ако вам се не свиђа ово искуство, увек можете да се вратите на подразумевани изглед са картице за више задатака у подешавањима.
  • Системски аплет контролне табле се повлачи, али све информације о систему можете видети у Подешавања > Систем > О.

Када инсталирате ажурирање Виндовс 10 верзије 20Х2, оно повећава број верзије верзије само за један ако тренутно користите Виндовс 10 верзију 2004. Након ажурирања, број верзије се повећава на Буилд 19042 са 19041.

Као и друге верзије оперативног система Виндовс 10, Мицрософт ће подржавати ажурирање за октобар 2020. 18 месеци на потрошачким СКУ-овима. Предузећа или предузећа ће добијати кумулативна ажурирања током 30 месеци.

Популар Постс