Ажурирање за Виндовс 10 могло би да реши његов најнеугоднији проблем

Виндовс 10 добија решење за дугогодишњи проблем где вас Филе Екплорер блокира да избришете датотеку када је отворена у другој апликацији.

Подразумевано, Виндовс 10 вам неће дозволити да избришете, преместите или преименујете датотеку која је отворена у програму. Ако желите да измените закључану датотеку, прво морате да идентификујете програм и да га затворите ручно.

У већини случајева, Филе Екплорер ће експлицитно навести да вашу датотеку користи Мицрософт Ворд или нека друга апликација, али понекад можда неће бити јасно који програм је закључао ваше датотеке. Такође је примећено да датотеке могу остати закључане чак и када је апликација затворена, а то се дешава због непознатог позадинског процеса.Тренутно, Виндовс 10 вам омогућава да користите апликацију која се зове Процесс Екплорер да бисте идентификовали који програм има отворену одређену датотеку или директоријум. Помоћу Мицрософтовог Процесс Екплорер-а можете чак и да идентификујете датотеке које су отворене мистериозним и скривеним ДЛЛ процесима.

 Виндовс 10 датотека у употреби

Проблем са Процесс Екплорер-ом је тај што је дизајниран за напредне кориснике (администраторе) и просечним корисницима можда уопште није погодан за почетнике.

На срећу, Мицрософт разуме да је ово ограничење Филе Екплорер-а и јесте планирање да бисте решили неочекивано понашање „Датотека је у употреби“ у следећем ажурирању ПоверТоис-а.

Свако ко је био фрустриран овом грешком у Филе Екплорер-у одахнуће следеће године.

Пошто откључавање и брисање одређених датотека може изазвати проблеме са отвореним програмима, Мицрософт планира да понуди модеран интерфејс да види који програм користи ту датотеку. Када га откријете, можете ручно затворити програм или користити Виндовс 10 Таск Манагер.

Дакле, уз мало среће, ова функција ће бити распоређена са ПоверТоис ажурирањем за Виндовс 10 следеће године.

Такође је вредно напоменути да Мицрософт ради на неколико нових функција за Виндовс 10 као део ПоверТоис пројекта и очекује се да ће већина измена ускоро стићи.

Популар Постс