Ажурирање за Виндовс 10 искључује Аеро Схаке, додаје нове функције старим алатима

 Виндовс 10 Аеро Схаке

Мицрософт је потврдио да експериментише са новом променом која ће искључити недовољно коришћену функцију Аеро Схаке у оперативном систему Виндовс 10. Аеро Схаке, иначе познат као Схаке то Минимизе, омогућава вам да минимизирате све отворене прозоре трешењем курсора напред-назад када је лево -кликом на примарни прозор.

Функција Схаке то Минимизе је додата у Виндовс 8 и згодна је када желите да се фокусирате на одређени прозор и минимизирате остатак у једном потезу.

Као што смо известили у децембру, референце примећене у верзијама за преглед показују да ће будуће ажурирање за Виндовс 10 подразумевано искључити функцију Аеро Схаке. Скоро након месец дана, Мицрософт је потврдио да је ова функција сада онемогућена, али да се може омогућити преко Регистри Едитора.Аеро Схаке је онемогућен у овој верзији. Да бисте то омогућили, мораћете да одете овде у уређивач регистра и креирате нови ДВОРД унос под називом ДисалловСхакинг са вредношћу 0, Мицрософт приметио у дневнику измена Буилд 21286.

Чини се да Мицрософт сада планира да подразумевано искључи ову функцију и дода преклопник Аеро Схаке у апликацију Подешавања за оне којима је потребна.

Виндовс 10 застарели алати постају све бољи

Мицрософт полако додаје напредније опције у апликацију Подешавања у оперативном систему Виндовс 10 како би створио једно искуство подешавања које је доследно у свим факторима облика, укључујући Виндовс 10Кс и ХолоЛенс.

Међутим, Мицрософт није заборавио застареле апликације као што је Регистри Едитор и Управљач уређајима. У најновијој верзији за преглед, произвођач софтвера тестира нове функције за ова два алата.

Са Буилд 21277, Мицрософт је додао нову функцију у уређивач регистра која ће вам коначно омогућити да користите ЦТРЛ + Бацкспаце за брисање речи одједном.

Ова пречица на тастатури ће избрисати целу реч лево од курсора у прозору „Пронађи“ и на другим местима једним притиском на тастер, што значи да више не морате ручно да бришете свако слово.

У другом ажурирању за преглед, Мицрософт експериментише са новом функцијом која се зове ВиевДриверс за Девице Манагер.

Ово ће вам омогућити да брзо идентификујете драјвере који користе * .инф датотеке са детаљним информацијама како бисте могли боље да управљате ажурирањима за управљачки програм и правилно упоредите верзију са драјвером понуђеним на сајту произвођача.

Популар Постс