Ажурирање за Виндовс 10 ће побољшати „Подешавања“ замене контролне табле

 Ажурирање поставки оперативног система Виндовс 10

Виндовс 10 и даље долази са познатом контролном таблом, а такође има и апликацију подешавања из ере Виндовс 8, која укључује додатне функције прилагођавања. Међутим, корисници и даље морају да траже многе опције на контролној табли.

Попут контролне табле, апликација Виндовс 10 Сеттингс је подељена у више категорија – систем, уређаји, персонализација, итд. Можете да додирнете ове категорије да бисте пронашли жељене опције или такође можете претраживати са траке за претрагу која се налази на врху на прозору.

На основу референци уочених у верзијама за преглед, изгледа да компанија Редмонд ради на неколико нових функција за апликацију Подешавања.

Нови одељак на страницама апликације Подешавања

Мицрософт полако премешта странице контролне табле у апликацију Подешавања и то може бити збуњујуће за неке људе, посебно када не пронађу странице/опције на контролној табли.

 Апликација за подешавања

Да би се убрзао процес миграције, ажурирање за Виндовс 10 ће увести нови одељак Ова страница има неколико нових поставки које треба истаћи подешавања која су мигрирана са контролне табле . Ово ће корисницима олакшати проналажење премештених страница, што ће им дати један разлог мање за забринутост.

Друга побољшања долазе у Виндовс 10 подешавања

Такође се чини да Мицрософт планира да „споји“ неке странице како би смањио неред у апликацији Подешавања.

На пример, подешавања напајања и батерије биће спојена у једну нову страницу која се једноставно зове Напајање и батерија. Прва група вам омогућава да конфигуришете подешавања времена чекања на екрану, док вам друга група омогућава праћење потрошње батерије.

 Напајање и батерија

Иста страница ће вам такође омогућити да промените поставке спавања, а и даље ће укључивати додатна подешавања напајања која ће отворити контролну таблу за опције напајања.

За сада се чини да додатна подешавања напајања контролне табле не долазе у апликацију Подешавања.

Подешавања веб камере

Веб камера је један од алата који никада није било лако конфигурисати у Виндовс 10 преко контролне табле. Да бисте решили овај проблем, Мицрософт тестира нову наменску страницу камере за подешавања , који ће деловати као централно чвориште за хардверска подешавања ваше камере.

 Подешавања камере

Као што можете видети на горњој слици екрана, апликација Подешавања ће навести све уграђене и спољне камере доступне систему и омогућити вам да прилагодите опције као што су осветљеност и контраст.

Популар Постс