Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 ради побољшања поузданости менија Старт

 Виндовс 10 Старт мени

Старт мени оперативног система Виндовс 10 није се много развио у последњих неколико верзија оперативног система, али су нека мања побољшања увек успевала. Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 такође уводи побољшања за Старт мени, укључујући могућност откачења груписаних плочица .

У белешкама о издању верзија за преглед 19Х1, произвођач софтвера је данас открио да ће поузданост Старт менија постати боља.

Ако често проверавате Таск Манагер, можда сте приметили процес под називом Виндовс Схелл Екпериенце Хост. Виндовс Схелл Екпериенце Хост је процес који рукује графичким елементима кључних функција као што су мени Старт, транспарентност траке задатака, преласци и тако даље.Мени Старт такође користи Виндовс Схелл Екпериенце Хост за руковање својим графичким интерфејсом у различитим ситуацијама. У оперативном систему Виндовс 10 19Х1, мени Старт више не хостује Виндовс Схелл Екпериенце Хост, већ користи сопствени процес, назван СтартМенуЕкпериенцеХост.

 Старт мени

Одлука Мицрософта да одвоји Старт мени у сопствени процес је велика ствар јер би могла побољшати искуство и поједноставити отклањање грешака. Ова промена би такође требало да побољша време покретања и Старт више неће суспендовати.

Мицрософт каже да је приметио приметна побољшања у поузданости Старта након имплементације промене и компанија планира да га представи свима са ажурирањем за Виндовс 10 за пролеће 2019.

Старт мени у оперативном систему Виндовс 10 19Х1

Следеће ажурирање функција оперативног система Виндовс 10 такође ће донети нову опцију коју многи можда у почетку неће ни приметити. Компанија је недавно открила да је окно за навигацију у менију Старт би постало аутоматски прошириво , што значи да можете да пређете курсором преко икона (напајање, документи, слике) и аутоматски ће се појавити пуни менији.

Још једна промена је могућност да се откачи група закачена на Старт. Виндовс 10 вам омогућава да закачите плочице под више група, али не постоји опција да откачите групу. Ово ће се променити са Виндовс 10 верзијом 1903 јер би произвођач софтвера омогућио да се неколико апликација одједном откачи у Старт менију десним кликом на име групе.

Слично томе, ово ажурирање такође укључује измене за стартне листе и листе задатака како би се похвалиле Флуент Десигн.

Популар Постс