Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 ради побољшања подршке за РАВ формат слике

 Рав Имаге Ектенсион

Прошлог месеца Мицрософт је тихо објавио проширење које додаје Подршка за РАВ формат слике за Виндовс 10 апликацију Пхотос и Филе Екплорер . Данас је Мицрософт званично најавио проширење, а компанија је такође открила како пакет треба да ради у ажурирању за Виндовс 10 19Х1.

Мицрософт каже да је проширење дизајнирано да ради у верзијама Виндовс 10 19Х1 или новијим и у основи доноси изворну подршку за Рав датотеке на које сте кликнули помоћу камере. У посту на блогу, Мицрософт објашњава да ће проширење формата сирове слике драматично побољшати подршку изворног необрађеног формата датотеке у оперативном систему Виндовс 10.

Мицрософт је објавио пакет Рав Имаге Ектенсион (Бета) у продавници и можете га преузети на своју Виндовс 10 19Х1 машину да бисте видели сличице слика, прегледе и метаподатке неколико необрађених датотека у Филе Екплорер-у.Апликација Фотографије у оперативном систему Виндовс 10 такође добија могућност издвајања и приказа метаподатака камере као што су назив камере и њене карактеристике. Било која друга апликација у оперативном систему Виндовс 10 која подржава оквир компоненти Виндовс Имагинг такође би требало да може да декодира необрађене слике.

Тренутно је нови пакет кодека Рав доступан за инсајдере преко Мицрософт Сторе-а на уређајима са оперативним системом Виндовс 10 19Х1. Мицрософт планира да испоручи побољшања за формате датотека необрађених слика уз Виндовс 10 верзију 1903 која би требало да изађе у априлу 2019.

 Светла тема за Виндовс 10

Најновије ажурирање за преглед Виндовс 10 верзије 1903 долази са неколико других значајних промена, као што је побољшана подршка за светле теме. Још 2018. године, Мицрософт је најавио да Виндовс 10 добија потпуно ново искуство светле теме у 2019. години, а данас је компанија истакла побољшања која је планирала за нову тему.

Виндовс 10 19Х1 Буилд 18323 побољшава перформансе светле теме. На пример, ова верзија ажурира икону Подешавања тако да користи тамно сиву икону на траци задатака уместо црне. То је мала промена, али побољшава искуство јер је икона зупчаника Подешавања сада видљивија.

Под кодним именом 19Х1, следеће ажурирање функције Виндовс 10 такође је познато као верзија 1903 и предвиђа се да ће бити финализовано у марту. Очекује се да ће компанија почети да гура ажурирање производних машина у априлу.

Популар Постс