Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 које укључује подршку за ВПА3 Ви-Фи шифровање

 Виндовс 10 ВиФи подешавања

Мицрософт тренутно ради на свом следећем великом ажурирању кодног назива 19Х1 које би требало да буде објављено у пролеће/април 2019. Очекује се да ће ново ажурирање доћи са много нових функција као што је дуго очекивани интерфејс скупова, ново подешавање за контролу јачине звука , функција пресликавања телефонских позива , побољшања менија Старт и још.

Постоји још једна нова функција која ће стићи следеће године. Изгледа да се очекује да ће нови безбедносни стандард за Ви-Фи бити укључен у следеће велико ажурирање. Мицрософт ће додати подршку за стандард безбедности ВПА3 бежичне мрежне везе са ажурирањем 19Х1.

Није било званичног саопштења од стране Мицрософта, али према недавно објављеном Виндовс 10 19Х1 СДК Буилд 18272, помиње се АПИ који сугерише да би следеће ажурирање могло донети подршку за ВПА3.Нови безбедносни стандард ће побољшати заштиту од напада силе и олакшаће корисницима повезивање са подржаним уређајима. Подршка за ВПА3 долази са новом технологијом под називом Симултанеоус Аутхентицатион оф Екуалс (САЕ) која блокира покушаје присилног напада на Ви-Фи мреже.

Још није познато када ће подршка заиста стићи до свих корисника Виндовса 10 јер није било званичног саопштења од Мицрософта.

Виндовс 10 19Х1 је у раној фази развоја и промене ако буду планиране почеће да се појављују у будућим верзијама. Тренутно је софтверски гигант заузет поновним покретањем ажурирања за Виндовс 10 октобар 2018.

Ажурирање за Виндовс 10 19Х1

Виндовс 10 19Х1 је тренутно доступан за инсајдере и још увек је у раним данима што значи да се у верзијама за преглед не појављују никакве велике промене. Када октобарско ажурирање постане доступно свима, Мицрософт ће се у потпуности фокусирати на развој ажурирања за Виндовс 10 за 2019.

Према Мицрософтовом типичном распореду, ажурирање оперативног система Виндовс 10 за пролеће 2019. биће финализовано у првом кварталу 2018. и РТМ ће бити потписан у марту, док ће јавно увођење почети у априлу.

Виндовс 10 19Х1 је такође познат као верзија 1903 где прве две цифре представљају годину, а друге две означавају месец када је РТМ финализован.

Популар Постс