Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 долази са побољшањима подешавања ДПИ

 Виндовс 10 ДПИ подешавања

Мицрософт-ово последње ажурирање за Виндовс 10 решило је проблем скалирања апликације и побољшало целокупно искуство. Скалирање апликације представљало је приличан проблем у оперативном систему Виндовс 10 јер су многи корисници пријавили проблеме где се Вин32 програми погрешно приказују и постају мутни због проблема са подешавањем ДПИ-ја.

Са издавањем ажурирања за Виндовс 10 априла 2018., Мицрософт је представио нову страницу са подешавањима која омогућава корисницима да конфигуришу систем да аутоматски открије промену ДПИ-ја и поправи замућеност. Сам Виндовс може да пронађе најбољу поставку и покрене апликације како би смањио замућено искуство.

Функцији се може приступити из Подешавања > Систем > Екран > Напредно скалирање и мора се ручно омогућити. Али ово ће се променити са ажурирањем за Виндовс 10 19Х1. Подешавања екрана за Виндовс 10

Почевши од ажурирања за Виндовс 10 19Х1, поставка ДПИ ће бити подразумевано омогућена за све. Ово ће побољшати опште искуство јер ће Виндовс аутоматски адресирати неке од ваших повратних информација о скалирању, видећете мање обавештења о поправи замућених апликација.

Као што многи од вас знају, последњих неколико година смо радили на побољшању приче о високом ДПИ-ју за Вин32 (десктоп) апликације на Виндовс-у. Као део овога, неки од вас се можда сећају да су добили здравицу о поправљању ваших апликација које су вас довеле до ове поставке коју смо додали у Буилд 17063, објашњава Мицрософт.

Софтверски гигант објашњава да ће будуће ажурирање за Виндовс 10 аутоматски решавати ове проблеме, али то не значи да ће све замућене апликације бити поправљене.

Популар Постс