Ажурирање Виндовс 10 КБ4559309 наводно чини рачунар споријим

У 2018, Мицрософт је обновио свој Интернет Екплорер наследник „Едге“ да користи исте основе као Гоогле Цхроме. Едге заснован на Цхромиум-у коначно је објављен у јануару као ручно преузимање на Виндовс 10, 7, 8.1 и мацОС.

Прошлог месеца, Мицрософт је такође почео да поставља ново ажурирање за Виндовс 10 које аутоматски ажурира стари Едге на нови без икакве интервенције корисника.

У зависности од ваше тренутне верзије оперативног система Виндовс, Мицрософт каже да ћете добити КБ4559309 , КБ4541301 или КБ4541302. Разлика између нормалног кумулативног ажурирања и Едге ажурирања је у томе што је ово друго аутоматско ажурирање и биће принудно на вашем систему. Виндовс 10 КБ4559309

Према извештајима корисника, Виндовс 10 КБ4559309 (Едге ажурирање) може да успори покретање неких рачунара.

Поред тога, када се Виндовс 10 учита након примене закрпе, неки људи су приметили да њихови рачунари раде спорије него раније и да постоје приметна кашњења или кашњења када учитавају апликације, прелазе између апликација или опадају ФПС када играју игрице.

Откако је инсталирано ово ажурирање, имао сам проблема са покретањем система и могу да се покренем само у безбедном режиму. Поправка покретања Виндовс-а каже да не може да реши проблем, један корисник приметио , а јавили су се и други сличне жалбе .

Важно је напоменути да неће сви бити погођени овим проблемима. Постоји много конфигурација оперативног система Виндовс 10 са различитим апликацијама и подешавањима, тако да још увек није јасно колико су проблеми распрострањени, али изгледа да ова закрпа посебно лоше успорава различите рачунаре или изазива друге проблеме.

 Мицрософт Едге ажурирање

За свако неисправно ажурирање оперативног система Виндовс, најлакши начин за решавање проблема је деинсталирање самих ажурирања. Нажалост, не можете да деинсталирате „КБ4559309“ и ваши покушаји неће успети са нејасном поруком о грешци у којој се наводи да је ажурирање потребно и да се не може деинсталирати.

Како да решите проблеме са Виндовс 10 КБ4559309

Да бисте решили проблеме са ажурирањем, морате да користите функцију враћања система и вратите се на претходну верзију оперативног система Виндовс 10.

Ако нисте инсталирали КБ4559309 или сте се вратили у раније стање, постоје три начина да блокирате ажурирање Едге: користите наменски алат који је Мицрософт објавио раније ове године, измените Регистри или ручно преузмите Едге заснован на Цхромиум-у са Мицрософт-ове веб локације .

Можете да блокирате ажурирање Едге тако што ћете извршити следеће измене у Регистру:

 • Отворите Виндовс Регистри едитор.
 • Идите на следећу путању: ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕМицрософт
 • Кликните десним тастером миша на тастер Мицрософт (фасцикла).
 • Изаберите Ново.
 • Кликните на кључ.
 • Именујте га „ЕдгеУпдате“ и притисните Ентер да бисте сачували промене.
 • Кликните десним тастером миша на нови кључ „ЕдгеУпдате“ који сте управо креирали и изаберите Ново.
 • Кликните на ДВОРД (32-битна) вредност.
 • Назовите га „ДоНотУпдатеТоЕдгеВитхЦхромиум“ и притисните Ентер.
 • Двапут кликните на ДВОРД и промените вредност са 0 на 1.
 • Кликните на „ОК“.
 • Рестарт.

Након измене регистра, ажурирање Виндовс 10 Едге неће бити принудно или преузето на ваш уређај.

Ако не желите да користите уређивач регистра или наменски комплет алата, можете једноставно да инсталирате Цхромиум Едге са Мицрософт веб локације која ће аутоматски спречити ажурирање Едге.

Да ли ажурирање Мицрософт Едге увози податке корисника без дозволе?

Корисници Фирефок-а су такође извештавање тај Едге претраживач, који се сада испоручује уређајима преко Виндовс Упдате-а, насилно увози податке из свог Фирефок претраживача без дозволе корисника.

Ове тврдње нису сасвим тачне, али ваши подаци ће бити аутоматски увезени без ваше дозволе ако насилно блокирате процес прегледача Едге након примене Виндовс Упдате.

 Нови Мицрософт Едге

Цхромиум Мицрософт Едге се закачи на траку задатака и аутоматски ће се покренути када поново покренете систем да бисте инсталирали ажурирање за Виндовс 10 Едге (нпр. КБ4559309). Прозор прегледача се аутоматски отвара како би вам помогао да пређете на нови Едге и морате да прођете кроз подешавање засновано на чаробњаку да бисте одбацили увоз личних података прегледача.

Ако не будете стрпљиви и прерано угасите Едге претраживач користећи Таск Манагер, Едге ће увести неке од ваших података из Фирефок-овог претраживача.

Решење? Не завршавајте почетни процес подешавања Мицрософт Едге-а и прођите кроз чаробњака за подешавање, које не би требало да траје више од 2 минута да се заврши.

Популар Постс