Ажурирање Виндовс 10 КБ4532693 сада изазива грешке при покретању

Виндовс 10 КБ4532693, која је безбедносна закрпа са више исправки, очигледно је био озбиљан извор туге за хиљаде корисника. За неке људе, ажурирање наводно брише датотеке , док други наводе да је Мицрософт преместио све њихове податке на радној површини у привремену фасциклу.

Најновија Мицрософтова исправка је сада наишла на више проблема, јер корисници пријављују озбиљне проблеме након примене Буилд 18363.657 или 18362.657. Ажурирање, које је раније брисало датотеке и није успело да се инсталира за неке кориснике, сада изазива грешке при покретању.

Корисници су упозорење да би Виндовс 10 КБ4532693 могао да поквари ваш рачунар и да нећете моћи да се покренете након што примените Мицрософтову препоручену безбедносну закрпу. Закрпа од 11. фебруара изазива страшни плави екран смрти и неуспех при покретању за неке људе, а уклањање закрпе је једини начин да се систем врати. Проблеми са Виндовс 10 КБ4532693

Није јасно шта би се могло догодити са КБ4532693 и како је Мицрософт поново забрљао важно ажурирање, али компанија има дугу историју објављивања погрешних ажурирања.

Мицрософт је у последње време петљао са кумулативним ажурирањима и ажурирањима функција, а свако појединачно ажурирање објављено прошле године је изазивало нове проблеме док је поправљало старе.

Виндовс 7 је био попустљив према ажурирањима за Виндовс и нудио је већу контролу над сваким ажурирањем, тако да сте могли селективно да инсталирате закрпу коју желите. У оперативном систему Виндовс 10, безбедносне и месечне исправке се инсталирају аутоматски, а постоје случајеви када ажурирање може да изазове више штете него користи.

Ако вам фебруарско ажурирање прави проблеме, увек га можете деинсталирати и паузирати ажурирања на недељу или месец.

Да бисте деинсталирали КБ4532693, следите ове кораке:

  1. Притисните тастер Виндовс + И да бисте отворили апликацију Подешавања. Ажурирање и безбедност, а затим на Виндовс Упдате.
  2. Кликните на дугме „Прикажи историју ажурирања“, а затим на „Деинсталирај ажурирања“.
  3. Сада можете да изаберете ажурирање које желите да деинсталирате и кликните на дугме „Деинсталирај“.

Ако не можете да деинсталирате закрпу из апликације Подешавања, можете је уклонити и из командне линије помоћу ВУСА алата. Да бисте то урадили, следите ове кораке:

  1. Отворите Виндовс командну линију (цмд.еке).
  2. Покрените командну линију као администратор
  3. Користите команду вуса /унинсталл /кб:4532693 /куиет

Ако не можете да покренете рачунар у Виндовс-у, потребно је да се покренете у безбедном режиму тако што ћете држати тастер Схифт током поновног покретања или притиснути тастер Ф8. Са било којим од ових трикова, доћи ћете до екрана за решавање проблема.

  • Кликните на опцију Решавање проблема.
  • Кликните на Напредне опције.
  • Кликните на опцију Стартуп Сеттингс и изаберите рестарт да бисте се покренули у безбедном режиму.

Након што уђете у безбедни режим, можете да одете у апликацију Подешавања и деинсталирате закрпу.

Ако се чини да безбедни режим не решава проблем, мораћете да користите враћање система да бисте вратили ствари у радно стање.

11. фебруара год. Мицрософт је такође испоручио још једно ажурирање за грешке „КБ4524244“ и од тада је уклоњен након што су корисници пријавили разне грешке.

Мајкрософт треба да се повуче, поново ангажује тим за питања/одговоре и уради боље од овога.

Популар Постс