Ажурирање Виндовс 10 КБ4532693 наводно брише датотеке

Чини се да би могао постојати још један проблем са Виндовс 10 КБ4532693 – и то гадан, који потенцијално укључује губитак неких корисничких података као што су датотеке на радној површини. Прво, важно је разумети да се ово једноставно заснива на малом, али све већем броју корисничких извештаја.

Као и ми пријавио јуче, Виндовс 10 КБ4532693 безбедносна исправка враћа одређене системске поставке на подразумеване вредности и такође уклања датотеке са радне површине. За многе кориснике, Виндовс 10 је преименовао главну фасциклу корисничког профила и датотеке се могу вратити из фасцикле профила Ц:Усерс која се завршава на .000 или .бак име.

Док многи корисници могу да врате своје датотеке из привремене фасцикле, неки корисници који су изгубили све десктоп датотеке не могу да заобиђу ту фасциклу профила.У неким случајевима, корисници потпуно нису успели да пронађу било какав знак несталих личних података након инсталирања Виндовс 10 КБ4532693.

У нашем одељку за коментаре, два корисника су потврдила да је ажурирање избрисало њихове личне датотеке:

Радна површина ми је црна, иконе су нестале, трака задатака и мени Старт су такође празни. Деинсталирао сам ажурирање и још увек ми недостају подаци, не могу нигде да их пронађем, написао је један корисник. Зовем БС, неки корисници Сурфаце-а немају привремене налоге, њихови подаци су нестали, други корисник је потврдио извештаје.

У теми на Мицрософт-овом форуму за одговоре, корисници тврде да су изгубили све датотеке са радне површине:

Био сам на телефону са Мицрософт-ом 4 сата. Сурфаце Про 7 стар око 2 месеца. Нема корисничких података, нема привременог налога, нема тачака враћања. Деинсталирање ажурирања није успело јер су моји кориснички подаци нестали. Мицрософт зове ујутро јер мисле да су моје личне услуге бесплатне. Знам да је једина опција да изравнате Сурфаце и почнете испочетка, као у филму Дан мрмота. Имам две радне површине надограђене са Виндовс 7 које су преживеле, ако то помаже.

Хвала вам, Мицрософт на најновијим исправкама које су потпуно обрисале сва подешавања са мог система при сваком покретању. Све је враћено на основне поставке [и] све информације о мом програму и поставке су такође избрисане из сваког програма на мом систему. Неколико апликација је потпуно избрисано, подешавања тастатуре, екран језика су све нестало. Ажурирања су сада искључена, љути корисник написао .

 Виндовс 10 КБ4532693

Недавна ажурирања нису добро прошла за гомилу купаца и Мицрософт је поново критикован због свог лошег приступа Виндовс Упдате-у.

Мицрософт није коментарисао проблеме са избрисаним и скривеним датотекама приликом надоградње на Виндовс 10 Буилд 18363.657 и 18362.657. Једини познати проблем који је Мицрософт документовао у свом документу подршке је грешка која утиче на слике контејнера Виндовс Сервера

Такође је вредно напоменути да не знамо да ли је могуће вратити податке избрисане/сакривене закрпом. Иако су претходни проблеми са ажурирањима за Виндовс 10 такође били критични, овај конкретан проблем би могао бити забрињавајући јер доводи у опасност податке потрошача.

Одрицање од одговорности: Чланак је у потпуности заснован на извештајима корисника. Виндовс Латест не тврди, не гарантује за тачност или потпуност у овом чланку или повезаним страницама, и неће бити одговоран за било шта што кажемо у овом чланку.

Популар Постс