Ажурирање оперативног система Виндовс 10 за новембар 2019. узрокује проблеме у програму Филе Екплорер

 Виндовс 10 Филе Екплорер

Мицрософт је 12. новембра почео да испоручује ажурирање за Виндовс 10 за новембар 2019, под кодним називом 19Х2 и познато и као верзија 1909. Нова верзија Виндовс-а је тренутно доступна људима који активно траже ажурирања преко картице Виндовс Упдате.

То значи да ће корисници који посете Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате > Провери ажурирања и експлицитно изаберу опцију „Преузми и инсталирај одмах“ преузети само новембарско ажурирање.

Једина велика и приметна промена у ажурирању за новембар 2019. је ново искуство претраживања за Филе Екплорер . Када откуцате у поље за претрагу Филе Екплорер-а, видећете преглед предложених датотека, а Екплорер такође тражи датотеке ускладиштене на вашем ОнеДриве налогу.Ново искуство претраживања Филе Екплорер-а је дефинитивно боље и чак омогућава корисницима да десним тастером миша кликну на предложену ставку да отворе локацију датотеке. Нажалост, према неким извештајима и нашем сопственом тестирању, Виндовс 10 новембар 2019 Упдате чини да окно за претрагу Филе Екплорер-а не реагује.

Према постова на Мицрософт-овом форуму заједнице, корисници морају да чекају ненормално много времена пре него што се оквир за претрагу одмрзне и појави се курсор. Успели смо да репродукујемо ову грешку након неколико покушаја.

 Грешка у претраживању Филе Екплорер-а

У ствари, понекад се оквир за претрагу потпуно заглави. У Виндовс Екплорер-у (фасцикле процеса Виндовс Екплорер-а), уопште се не може кликнути, ни десни клик ни леви клик не раде, све док не принудно поново покренете Виндовс Екплорер. То га поправља на неко време, док се поново не заглави, рекао је корисник.

Имамо исти проблем овде са неколико корисника, рекао је други корисник.

По изгледу, ово није грешка у дизајну и чини се да је грешка или лоше управљање ресурсима.

Такође је вредно напоменути да је Мицрософт онемогућио десни клик на окну за претрагу, тако да морате да користите комбинацију тастатуре да бисте копирали или налепили текстове.

Мицрософт још увек није признао такве проблеме, али можете да користите Таск Манагер да поново покренете процес Филе Екплорер и решите проблеме претраге.

Популар Постс