Ажурирања за Виндовс 11 не успевају са 0кц1900101? Мицрософт надгледа извештаје

 Виндовс 11 0кц1900101

Надоградња рачунара са оперативним системом Виндовс 11 на недавно објављена кумулативна ажурирања или верзије за преглед није увек тако лако као што бисте веровали. Процес инсталације наводно не успева са грешком 0кц1900101 за неке људе и систем се аутоматски враћа на претходну исправку/изградњу без да каже ништа о узроку проблема.

Најчешћа порука о грешци која се јавља током инсталације неких ажурирања за Виндовс 11 (углавном верзија за преглед) је 0кц1900101. Иако смо пронашли извештаје који упућују на друге поруке о грешци приликом инсталирања ажурирања за Виндовс 11, чини се да је ово грешка која је најчешће пријављивана на Феедбацк Хуб-у.

Грешка Виндовс 11 0кц1900101-0к4001ц не пружа никакве детаље о томе шта узрокује и брза претрага на Бинг-у неће открити разлог. Неки људи верују да је грешка резултат проблема компатибилности између одређених апликација и Виндовс 11 или грешке у једном од ажурирања објављених за ОС.Имамо исти проблем овде. Све моје физичке машине су се ажурирале у реду, али на виртуелној машини која ради или Хипер-В, ВМВаре или ВиртуалБок, скоро долази до краја ажурирања, а затим се враћа назад. Још горе, на ВМВаре и ВиртуалБок, софтвер виртуелне машине се руши на крају ажурирања, један корисник приметио у чворишту за повратне информације.

Мој има исти проблем. Први пут када сам ажурирао рачунар на најновију верзију, показао је грешку у вези са мојим графичким драјвером па се вратио. Сумњао сам да је ажурирање за Виндовс оштетило мој графички драјвер јер након враћања моја графичка картица није радила, ради само након што сам поново инсталирајте драјвер. Касније сам поново инсталирао ажурирање и било је успешно, додао је други корисник.

Мицрософт потврђује 0кц1900101 на Виндовс 11

Срећом, Мицрософт је потврдио да је свестан поруке о грешци и да активно прати извештаје, али тренутно не може да пружи решење. То је зато што је 0кц1900101 генеричка грешка која се приказује када ажурирање не успе и систем из неког разлога покуша да се врати назад.

Хвала што сте одвојили време да ово пријавите – шифра грешке 0кц1900101 је генеричка грешка која се приказује када ажурирање не успе и из неког разлога се врати назад. Ово је област коју пажљиво пратимо и може имати различите основне узроке у зависности од тога на коју верзију покушавате да надоградите и ваше поставке, рекао је Мицрософт.

Ако сте покушавали да ажурирате на претходну верзију Инсајдера, испробајте најновију, јер она може да реши ваш проблем.

Мали простор на диску је такође чест разлог, па пре него што инсталирате најновије верзије или верзије за преглед, уверите се да имате довољно слободног простора за складиштење на диску.

Ако сте пробали све и ништа не ради, можете испробати ове кораке:

  1. (Ради на верзијама за преглед као што су Виндовс 11 Буилд 22593 само)
  2. Отворите Филе Екплорер и идите на системски диск.
  3. Пронађите и отворите „систем32“.
  4. Уклони СецретФилтерАП.длл из система32 јер је остатак од старијих верзија.
  5. Поново покрените и поново проверите да ли постоје ажурирања.

Остаје да се види како ће глатко проћи процес надоградње на Виндовс 11 касније ове године када се Сун Валлеи 2 покрене за све, укључујући и оне који користе ОС на неподржаном хардверу.

Популар Постс