Ажурирајте Виндовс 10 да бисте онемогућили непопуларну функцију „Протресите за минимизирање“.

 Виндовс 10 Протресите да бисте минимизирали

Једна од сјајних ствари у вези са Виндовс-ом је колико је интуитиван. Корисницима је лако приступити већини његових основних функција, а Мицрософт их такође снажно промовише. Постоје неке корисне или непопуларне функције које су скривене и Мицрософт сада планира да повуче још једну неискоришћену функцију.

Према референцама које се налазе у најновијој верзији за преглед, следећа исправка за Виндовс 10 ће искључити подршку за „Схаке то Минимизе“ у оперативном систему.

Ова функција је такође позната као „Аеро Схаке“ и први пут је представљена у оперативном систему Виндовс 7. У основи вам омогућава да ухватите прозор за насловну траку и протресете га да бисте све остале отворене прозоре умањили. На овај начин можете затворити све отворене прозоре када стану на пут вашем активном/примарном прозору апликације.Да бисте користили ову функцију, потребно је да изаберете прозор програма левим тастером миша и протресете курсор напред-назад док држите леви клик. Ако се уради како треба, сви отворени прозори апликација ће се свести на траку задатака и фокус ће се померити на примарни прозор.

 Протресите да бисте минимизирали

Држите насловну траку да протресете и умањите

Протресите за минимизирање је посебно корисно када морате да се фокусирате на један прозор и имате много отворених прозора, али не желите да пролазите кроз сваки прозор и да га минимизирате. Помоћу ове функције можете једноставно протрести свој примарни прозор и минимизирати друге прозоре програма.

Истовремено, Схаке то Минимизе може да стане на пут вашим нервозним покретима миша.

Тренутно, ако вам се не свиђа Аеро Схаке, можете га онемогућити у уређивачу смерница групе или уређивачу Виндовс регистра.

У верзијама за преглед Виндовс 10, Мицрософт сада експериментише са новом заставицом која ће у потпуности онемогућити функцију Аеро Схаке (Протресите за минимизирање).

Имајте на уму да је ово интерна ознака и планови су подложни променама, али ако се поштује стандардни процес, ова функција ће престати да ради следеће године.

Поред функције Аеро Схаке, Мицрософт планира да алатку за изрезивање из ере Виндовс 7 учини опционалном у оперативном систему Виндовс 10 . Очекује се да ће се ова промена десити иу ажурирању функције које би требало да се покрене следеће године.

Популар Постс