Аппле-ов склопиви уређај може да позајми функцију Сурфаце Нео

 Виндовс 10Кс на Нео

Поред компаније Леново и Делл, Мицрософт је такође потврдио развој концепта склопивих и двоструких екрана. Тхе Сурфаце Нео има два 9-инчна екрана са шарком у средини и испуњава обећање Мицрософт Цоуриер-а, првог уређаја за брошуре са два екрана који је отказан пре скоро деценију.

Прво, Сурфаце Нео има два екрана од 9,1 инча и видљив је размак између два панела због шарке. Према Мицрософт-у, постоје два екрана од 9,1 инча који када се склопе заједно имају до 13 инча, а такође долази са најтањим Горилла Гласс ЛЦД екраном икада направљеним, наводи Мицрософт.

За разлику од Галаки Фолд-а, Сурфаце Нео има два екрана и долази са заједничким режимом рада, који проширује слике на оба екрана. Чини се да Аппле такође ради на склопивим иПад-у и иПхоне-у са заједничким режимом рада.Према новом патентна пријава које смо открили, Аппле је патентирао потенцијални иПад и иПхоне са два екрана. Патент приказује уређаје у конфигурацији са више екрана, слично као Сурфаце Нео, па чак и Сурфаце Дуо.

Патентирани хардвер долази са Сурфаце Нео заједничким режимом рада који проширује слике на оба дисплеја, а такође омогућава да се звучници или камере користе у међусобној сарадњи.

 Аппле патент

Слика љубазношћу: УСПТО

Аппле је пријавио патент америчком Заводу за патенте у другом кварталу 2017. године, а раније данас га је објавио УСПТО. Нејасно је када Аппле планира да лансира сопствени уређај са два екрана, али ако такав производ дође на тржиште, мораће да се такмичи са Мицрософт Сурфаце Нео.

Такође је вредно напоменути да Мицрософт и Аппле подносе хиљаде патената сваке године и такви патенти нису гаранција да ће такав производ икада угледати светлост дана.

Популар Постс