Аппле М1 покреће Виндовс скоро 2 пута брже од Мицрософтовог хардвера

 Сурфаце Про Кс АРМ

Према најновијим бенцхмарковима, Аппле М1 је способан да покреће „Виндовс 10 на АРМ-у“ скоро два пута брже од Мицрософтовог сопственог хардвера. Ажурирани бенцхмарк показује да је Виндовс 10 на Аппле М1 много бржи од Сурфаце Про Кс, који изворно покреће ОС и долази опремљен процесором заснованим на Снапдрагон 8цк.

М1 процесор је најављен у јуну и базиран је на АРМ хардверу. Аппле је дизајнирао СоЦ од темеља имајући на уму и перформансе и резервну батерију, а подразумевано покреће мацОС.

Мицрософт се такође развио Виндовс 10 за АРМ уређаје и ОС би технички требало да буде у стању да ради и на Аппле-у, али у потпуности је на Мицрософту да то учини стварношћу.Као што смо известили прошле недеље, програмери су успели да покрену Виндовс 10 на АРМ-у на Аппле М1. Сада постоји нова верзија покретача која користи технологију виртуелизације отвореног кода за покретање Виндовс 10 на Аппле хардверу и резултати су много бољи од очекиваних.

На Геекбенцх-у, Аппле М1 Мац је тестирао више од 2.000 поена више од Сурфаце Про Кс у тестовима са више резултата.

Аппле Мац мини са Виндовс 10 АРМ је добио скоро 5.450 поена на Геекбенцх-у, док је Сурфаце Про Кс заостајао са 3.113 поена.

 АРМ бенцхмарк

Мицрософт тренутно не дозвољава да Аппле користи његову АРМ верзију оперативног система Виндовс 10, а програмери су произвели бенцхмаркове покретањем оперативног система путем виртуелизације.

Чини се да је чип способан да обезбеди луду снагу уз одговарајућу оптимизацију за Виндовс 10, што би се могло догодити следеће године када се појави изворна подршка за ОС.

Куалцомм је такође одговорио на извештаје и обећао да ће будуће Снапдрагон генерације бити боље.

Произвођач чипова је рекао да ради на уређајима који ће бити конкурентни на тржишту уз надоградњу перформанси сваке године.

Популар Постс