Апликација Виндовс 10 Ваш телефон и Цортана су управо постали бољи у најновијим ажурирањима

Мицрософт уводи нова ажурирања и за апликацију Ваш телефон за Виндовс 10 и за Цортану (дигитални асистент). Док апликација Виндовс 10 Ваш телефон добија могућност брисања фотографија сачуваних на вашем паметном телефону, Цортана добија подршку за нову вештину датотека, што значи да вам сада може помоћи да откријете документе у вашем локалном складишту или складишту у облаку.

Мицрософт-ова апликација Ваш телефон вам омогућава да повежете свој паметни телефон са Виндовс 10 рачунаром и чак вам омогућава да покренете Андроид апликације . Касније данас, Мицрософт-ова апликација добија још једну функционалност која ће вам помоћи да обришете мобилне фотографије директно са радне површине.

Интерне верзије апликације Ваш телефон добиле су ову функцију још у јулу и коначно је доступна корисницима. Ажурирање је доступно за све, укључујући и оне који имају телефон који није Самсунг и не морате да ажурирате апликацију из Мицрософт продавнице да бисте приступили новим контролама.



 Избришите фотографију из апликације Телефон

Чини се да је то увођење на страни сервера и то се ради на контролисан начин.

Након ажурирања, требало би да будете у могућности да отворите фотографије снимљене вашим паметним телефоном и кликнете на дугме „Избриши“ да бисте их уклонили. У будућности ће бити могуће масовно брисати мобилне фотографије директно са радне површине.

Цортана добија велико ажурирање

Мицрософт и даље улаже у апликацију Цортана, а дигитални асистент постаје све бољи у најновијем ажурирању, које се покреће преко Виндовс продавнице.

Као што смо споменули на почетку, Цортана добија нову функцију под називом Вештина датотека и помоћи ће вам да пронађете и отворите документе у оперативном систему Виндовс 10.

Сада можете да тражите од Цортане да отвори ваше датотеке, што значи да не морате да отварате Филе Екплорер и да се крећете ручно по датотекама.

 Вештина Цортана датотека

За кориснике, Цортана ће тражити ваше датотеке само користећи име аутора, тип датотеке и назив документа локално на рачунару. Ако је ваш Мицрософт налог део организације, Цортана би требало да буде у могућности да скенира ваше датотеке у ОнеДриве фор Бусинесс и отвара документе.

Нова функција се појављује на уређајима са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2020 и новијим.

Популар Постс