Алат командне линије оперативног система Виндовс 11 добија нови дизајн за подешавања

 Дизајн Виндовс терминала

Једна од најомиљенијих апликација отвореног кода од стране Мицрософта добија надоградњу како би одговарала новом изгледу и осећају Виндовс 11. Чини се да Мицрософт ради на новом интерфејсу подешавања за Виндовс Терминал, који је подразумевана алатка командне линије за Оперативни систем.

Чини се да су слике предложеног редизајна Виндовс терминала објављене на Гитхуб-у, а затим брзо прошле од стране Мицрософта, што сугерише да ускоро долази значајна надоградња за Виндовс терминал.

Ажурирани редизајн Виндовс терминала заснован је на ВинУИ контролама и укључује нову страницу са подешавањима. Ова визуелна промена је постављена да приближи Виндовс Терминал другим Виндовс 11 апликацијама, као што су Виндовс подешавања, Мицрософт Паинт, Виндовс Нотепад, Мицрософт Сторе и још много тога. Редизајн Виндовс терминала

У ПР , програмер и дизајнер Панкај Бхојвани објаснио је да је нови изглед Виндовс терминала постављен тако да изгледа као Виндовс 11 подешавања. Овај ПР ажурира Мицрософтове стилове контејнера за подешавање да изгледају као експандери, а Мицрософт би такође могао да размотри следећа побољшања:

  • Редизајнирана страница са радњама.
  • Редизајнирана страница са шемама боја.
  • Овај ПР уклања заокрете у профилима јер предлаже имплементацију у стилу бреадцрумб, слично као у Виндовс подешавањима.
  • Прекидачи ће имати текст на левој страни уместо на десној

 Виндовс терминал за Виндовс 11

Тренутно није јасно да ли ће нови Виндовс терминал такође користити материјал за дизајн оперативног система Виндовс 11 под називом Мица, који долази под Флуент Десигн. За разлику од акрилног ефекта, Мицрософт-ов Мица је подешен да поравна боју позадине активних прозора са радном површином како би помогао корисницима да разликују више отворених инстанци.

Недавна ажурирања Виндовс терминала

Вреди истаћи да је најновије велико ажурирање Виндовс терминала донело гомилу побољшања алатке командне линије. У верзији 1.10, Мицрософт је омогућио могућност уређивања радњи из корисничког интерфејса подешавања и увео подршку за акрилни ефекат који се примењује на насловну траку.

Нови ефекат акрила се може омогућити из поставке или га корисници могу укључити помоћу вредности усеАцрилицИнТабРов у датотеци сеттингс.јсон. Алат командне линије Терминал такође је добио подршку за могућност минимизирања терминала на системску палету користећи две вредности минимизеТоТраи и алваисСховТраиИцон.

Освежавање дизајна Виндовс терминала такође ће стићи и на Виндовс 11 и на Виндовс 10, али ефекат Мица (ако буде уведен) биће ексклузиван за Виндовс 11.

Поред редизајна терминала, Мицрософт такође експериментише са освеженим изгледом за ПоверТоис , још један популаран програм отвореног кода.

Популар Постс