Адресна трака Гоогле Цхроме-а ускоро ће постати безбеднија и бржа

Гоогле је током година направио бројне промене у Цхромиум-у, укључујући скривање УРЛ протокола у траци за адресу. Нове урезивања кода које смо открили показују да компанија експериментише са још једном променом адресне траке за Цхроме на Виндовс 10 и другим платформама.

Гоогле има нови експеримент у току са Цхромиум омнибоксом – или адресном траком, како је познатије. Експеримент ће оптимизовати навигацију у омнибоксу и перформансе првог учитавања за ХТТПС, а не ХТТП.

Нова функција се односи на ХТТПС протокол, који има за циљ да успостави безбедну везу између вашег претраживача и веб локације коју посећујете.Тренутно, ако желите да посетите Мицрософт.цом или било коју другу веб локацију, Цхроме или Мицрософт Едге ће прво отворити ХТТП верзију веб локације пре него што вас преусмере на ХТТПС верзију (ако је доступна).

 Цхроме УРЛ преусмеравање

Предстојећа промена ће подразумевано откуцати омнибокс навигације на ХТТПС.

Према Гоогле-у, ова промена ће оптимизовати навигацију у омнибоксу (адресној траци) и перформансе првог учитавања за ХТТПС. Аутоматско довршавање ће такође користити ХТТПС као подразумевану шему за навигацију.

Ове надограђене ХТТПС навигације називамо, Гугл је рекао у урезивању кода .

Гугл се залаже за ХТТПС у адресној траци јер се веб све више креће ка ХТТПС-у и верује да ће се веб локације брже учитавати након што се промена примени.

Ово је минимална имплементација и није спремна за општу употребу. Будући ЦЛ-ови ће посматрати надограђену ХТТПС навигацију неколико секунди и отказати учитавање када је то потребно, уместо да бесконачно чекају да учитавање ХТТПС-а успе, објаснио је инжењер Гоогле Цхроме-а.

Гоогле још увек експериментише са идејом и ова функција још увек није спремна за општу употребу.

Такође је могуће да ће имплементација покварити неке веб-сајтове који су још увек на ХТТП верзији јер Цхроме тренутно не може да запамти које су УРЛ адресе вратиле на ХТТП.

Популар Постс