Адобе Фласх Плаиер престаје да ради на Виндовс 10

 Виндовс 10 Фласх Плаиер

Верује се да Мицрософт ради на аутоматско ажурирање за Виндовс 10 које ће убити Адобе Фласх Плаиер потпуно у 2021. Ажурирање за Виндовс 10 неће утицати на програме трећих страна и додатке за Цхроме или Едге за прегледаче, али Адобе сада уводи ажурирање на страни сервера које блокира садржај Фласх Плаиер-а.

Фласх Плаиер није добио ниједно ажурирање од децембра 2020. и био је у силазној путањи откако су изашли ХТМЛ5 и друге алтернативе. Адобе планира да прекине подршку за Фласх Плаиер већ неколико година, а такође је блиско сарађивао са технолошким гигантима како би онемогућио Фласх плејер.

Од 13. јануара, Фласх садржај више не ради у Фласх Плаиер-у на Виндовс 10, апликацијама независних произвођача и веб прегледачима као што је Цхроме.Ако покушате да отворите садржај Фласх Плаиер-а, Виндовс 10 апликација или прегледач ће аутоматски блокирати садржај и видећете следећу икону:

 Фласх Плаиер садржај

Икона отвара Адобе-ову страницу упозорења која истиче да је Фласх Плаиер крај живота. Нажалост, изгледа да не постоји једноставан начин да поново учитате флеш садржај, што значи да ће неке од ваших онлајн игара заснованих на флеш такође престати да раде.

Фласх садржај неће радити ни у једној верзији оперативног система Виндовс 10 и препоручује се да ручно уклоните софтвер Фласх Плаиер.

Мицрософт укида подршку за Фласх Плаиер у Едге-у

Мицрософт и Гоогле су потврдили да планирају да уклоне Фласх компоненту из својих веб прегледача касније овог месеца.

Као што смо споменули на почетку, ажурирање ће бити покренуто путем Виндовс Упдате-а и Виндовс Упдате-а за пословање у наредних неколико недеља како би се елиминисао застарели фласх плејер. Виндовс ажурирање ће такође уклонити одељак „Фласх Плаиер“ са контролне табле.

Чак и са овим променама, велика је вероватноћа да ће компоненте повезане са Фласх-ом наставити да се налазе на вашем уређају. Требало би да будете у могућности да уклоните све Фласх Плаиер апликације и самосталне инсталационе програме са странице Контролна табла > Програми и функције или странице Апликације и функције у апликацији Подешавања.

Популар Постс