Адобе Фласх Плаиер ће престати да ради на Виндовс 10

 Виндовс 10 Фласх Плаиер

Мицрософт је већ потврдио следеће ажурирање за Виндовс 10 ће аутоматски уклонити Фласх Плаиер . Пошто се Фласх Плаиер ближи коначној завеси, Адобе је сада издао ново искачуће упозорење које подсећа кориснике да заувек уклоне софтвер.

У септембру 2020., Мицрософт је потврдио да ради на новом аутоматском ажурирању за Виндовс које ће уклонити Фласх Плаиер са контролне табле и других области. Технолошки гигант је такође објавио опционо ажурирање означено као Упдате за уклањање Адобе Фласх Плаиер-а.

Као што можда знате, Мицрософт и Адобе планирају да повуку подршку за Фласх почетком 2021. Пре истека рока, Адобе је сада почео да приказује искачућа обавештења на Виндовс рачунарима где се Фласх Плаиер још увек користи.Хвала вам што користите Адобе Фласх Плаиер. Да би заштитио ваш систем, Адобе ће блокирати покретање Фласх садржаја у Фласх Лаиер-у почевши од 12. јануара 2021. Адобе снажно препоручује да одмах уклоните Фласх Плаиер са система кликом на дугме за деинсталирање, пише у искачућој поруци.

 Адобе Фласх Плаиер

Као што можете видети на горњој слици екрана, Адобе је навео безбедност као разлог за одлуку, уз потврду да ће Фласх садржај аутоматски престати да ради у јануару чак и ако ручно не уклоните плејер.

Имајте на уму да се овај искачући прозор не преноси на све уређаје и да се тренутно постепено уводи. Вероватно ће доћи до ширег представљања преко Виндовс Упдате-а у наредне три недеље. Поред Адобе-овог сопственог упозорења, Фласх Плаиер ће бити избрисан из вашег система путем Виндовс Упдате-а.

Вреди напоменути да ова промена неће утицати на ваше прегледаче где ће Фласх и даље остати уграђена компонента до следећег великог ажурирања прегледача.

Мозилла је потврдила да Фласх Плаиер неће бити укључен када Фирефок 85 буде објављен у јануару. Мицрософт и Гоогле планирају да онемогуће Фласх Плаиер у својим веб прегледачима заснованим на Цхромиум-у, али није дата званична реч када ће се то догодити.

Популар Постс